Skip to main content
DGNB Logo, set on a green background.

DGNB: een duurzaam kwaliteitslabel

DGNB is een kwaliteitslabel dat wordt toegekend aan bouwprojecten die voldoen aan de strengste duurzaamheidseisen. Er wordt rekening gehouden met energie-efficiëntie, duurzame materialen en de impact op de leefomgeving van het gebouw.

DGNB staat voor Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, de naam van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen die het certificaat toekent. Het DGNB-label promoot gebouwen met een toekomstgerichte visie. Deze visie omvat aandacht voor duurzaamheid en de leefomgeving tijdens de plannings- en bouwfase van uw bouwproject.

Duurzaam bouwen

Om het DGNB-keurmerk voor duurzame kwaliteit voor uw project te verkrijgen, moet aan verschillende criteria worden voldaan. Ten eerste hangt de milieukwaliteit sterk af van de energie-efficiëntie en het werken met recyclebare materialen. U kunt alleen duurzaam bouwen wanneer uw grondstoffen zelf duurzaam zijn. Een andere factor is de economische kwaliteit. Die overlapt de zorg voor het milieu als het gaat om energie-efficiëntie: duurzame materialen en energiezuinige componenten helpen beide om de waarde te verhogen en de levensduur van uw gebouw te verlengen.

Houd bij de bouw van uw duurzamek woning al in een vroeg stadium rekening met de DGNB-criteria.

De DGNB houdt ook rekening met de technische, sociaal-culturele en functionele kwaliteit van de in de bouw toegepaste producten. Ten slotte wordt bij de bouw ook rekening gehouden met de proces- en werfkwaliteit. U merkt dat er heel wat factoren in aanmerking moeten worden genomen voordat uw project een DGNB-label krijgt. Daardoor is het een betrouwbare indicator voor het duurzame karakter van uw project. Creëer uw eigen energiezuinige, DGNB-gecertificeerd nieuwbouw- of renovatieproject met de hulp van groene bouwoplossingen van Reynaers Aluminium.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over alle Reynaers Aluminium kwaliteitslabels.

Lees hier meer