Skip to main content
Project Bosvilla Voorschoten.
12 april 2023

Aluminium: een allrounder met talloze voordelen

Sommigen geven de voorkeur aan aluminium vanwege de minimale impact op het milieu, anderen zijn fan van de keuze in mogelijkheden. Waarom zou u aluminium kiezen als materiaal in uw ontwerp? We zetten tien redenen voor u op een rij.

Het is geen toeval dat aluminium wordt gebruikt voor ramen, deuren en gevels in de meest prestigieuze en iconische gebouwen over de hele wereld. Aluminium is oneindig recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Bovendien helpt de uitstekende thermische isolatie u om alles te creëren met het oog op energie-efficiëntie. En dat is nog niet alles. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van aluminium.

Trudo Toren Vertical Forest Eindhoven

Tien voordelen van aluminium

Lange levensduur

Aluminium profielen blijven jarenlang mooi. Ze worden niet aangetast door UV-stralen of vocht en als ze goed worden onderhouden, corroderen of rotten ze niet en trekken ze niet krom.

Thermische & akoestische isolatie

Aluminium oplossingen bieden een uitstekende thermische isolatie. Een aluminium raam isoleert goed tegen zowel de kou als de warmte. In combinatie met akoestisch glas staat aluminium garant voor optimale geluidswerende oplossingen.

Ontwerp dat past

Geniet van creatieve vrijheid met allerlei vormen en stijlen. Kies uit een breed scala aan ontwerpopties, van strak eigentijds tot rustiek historisch. Bovendien zijn aluminium profielen er in bijna elke afmeting. Er is altijd een systeem dat aan uw wensen voldoet.

Duurzaamheid is de sleutel

Aluminium is 100% recyclebaar. Het recyclingproces kost een minimale hoeveelheid energie, zonder kwaliteitsverlies van het materiaal. En denk ook aan het duurzame voordeel: lage U-waarden van onze aluminiumproducten dragen bij aan uw energiebesparing en helpt de milieu-impact van uw project te verminderen.

Talloze kleuren

Selecteer uw favoriete kleur en coatingoptie. Aluminium profielen kunnen worden geanodiseerd of gelakt in meer dan 400 RAL-kleuren en verschillende afwerkingen. Een functioneel, renaissance of minimalistisch gebouw? Voor elk type woning is er een aluminium oplossing.

Interior view of opened MasterPatio sliding doors.

Veelzijdigheid

Aluminium is enorm veelzijdig. Uitzetting en inkrimping door temperatuurschommelingen worden tot een minimum beperkt, waardoor aluminium de voorkeur geniet voor vouw- en schuifdeuren of voor grote ramen. Het is een ultralicht en toch robuust materiaal dat moeiteloos complexe structuren kan realiseren.

Veilige en optimale brandbeveiliging

Aluminium is zeer sterk, niet brandbaar en integreert soepel met technologieën en systemen die de veiligheid en bescherming verder verbeteren. De meeste van onze systemen zijn inbraakwerend en sommige varianten bieden zelfs brand- of rookwerende oplossingen.

Eenvoudig onderhoud

Aluminium ramen en deuren zijn zeer onderhoudsarm en hoeven slechts een paar keer per jaar met een sopje gewassen te worden. Kies uit honderden slijtvaste, duurzame kleurafwerkingen en u kunt er zeker van zijn dat het aluminium nooit opnieuw hoeft te worden geverfd.

Professionele plaatsing

Het computergestuurd uitsnijden van de profielen en de nauwkeurige montage van het afgewerkte product maakt een vlotte en foutloze installatie van al onze aluminium oplossingen mogelijk

Een investering die zich terugbetaalt

Aluminium verbetert de algehele prestaties en waarde van uw gebouw. Het is een investering die zich terugbetaalt, wanneer u rekening houdt met alle voordelen. Reynaers Aluminium garandeert dat zijn systemen voldoen aan de hoogste technische specificaties met een systeemgarantie van tien jaar en een garantie van vijf jaar op hardware-accessoires.

State-of-the-art aluminium

Met een eigen test- en ontwerpcentrum van wereldklasse en vele jaren ervaring in de sector, is Reynaers Aluminium er trots op de grenzen van productkwaliteit te verleggen. Al onze producten zijn getest om zowel lokale als internationale normen te overtreffen, waardoor ze op enkele van de meest uitdagende locaties te zien zijn. Ervaar het verschil.