Skip to main content
TC22_111_van Oorschot_AWW_SL38_Caai_op-testmuur.jpg
31 oktober 2022

Testen op de Reynaers Campus in Duffel

Wanneer de projecteisen of specificaties hoger zijn dan waar de systemen op getest zijn, zoeken we in samenwerking met de diverse belanghebbenden naar een projectoplossing op maat. Soms is zo’n oplossing nieuw en is er nog niet getest of het systeem wel voldoet aan alle eisen. Dan is het nodig om het systeem (eventueel aanvullend) te testen, zoals bij De Caai in Eindhoven.

Op de Reynaers Campus, ons hoofdkantoor in België, vind je een Experience Centre, Training Centre, Automation Centre en Technology Centre. Die laatste is in dit geval relevant, want hier worden al onze systemen continu grondig getest op comfort, veiligheid en duurzaamheid. Op deze manier zorgen we ervoor dat we bouwen aan een comfortabelere, veiligere en duurzamere toekomst.

Centro testes

Hoe gaat zo’n test in zijn werk?

Allereerst bedenkt de opdrachtgever in samenwerking met de architect het gevelbeeld en welke oplossingen in een nieuw project verwerkt moeten worden. Aan de hand van deze wens in combinatie met de verplichte eisen bekijkt de gevelbouwer welke systemen en uitvoeringen mogelijk zijn. De teams van Reynaers Aluminium geven hierbij een advies, waarin staat aan welke eisen het project moet voldoen. Ook wordt er dan bekeken welke testrapporten al beschikbaar zijn.

Zijn de eisen hoger of zijn de afmetingen van de elementen groter dan reeds beproefd? Dan zijn aanvullende testen nodig. De gevelbouwer vraagt dan in overleg met Reynaers Aluminium een test aan. De elementen worden gefabriceerd door de gevelbouwer. Reynaers Aluminium geeft daarbij ondersteuning, vanaf de start van het project, tijdens de voorbereiding van de productie tot de uitvoering van de test.

Als een element geproduceerd is, wordt deze vervoerd naar het testcentrum op de Reynaers Campus. Daar wordt het element eerst diverse keren getest. Een “voortest” noemen we dat. Dit biedt de mogelijkheid om nog aanpassingen te maken totdat het team overtuigd is dat het element gaat slagen. Dan sluit een keuringsinstantie, bijvoorbeeld SKG-IKOB, aan voor de officiële test.

Is de officiële test geslaagd, dan volgt eerst de officiële rapportage en dan kan er gebouwd gaan worden!

Element De Caai op testmuur van Reynaers Aluminium

Testen voor de Caai Eindhoven met Van Oorschot Aluminium

Onlangs werd samen met Van Oorschot Aluminium getest op AWW (Luchtdoorlatendheid, waterdichtheid en weerstand tegen windbelasting) voor het project de Caai in Eindhoven. De resultaten zijn specifiek op het project afgestemd en zijn:

AWW ConceptSystem 77 met bodemprofiel 008.0877.XX

  • Lucht: klasse 4 (600 Pa)
  • Water: 7A + 310 Pa (7A = 300 Pa)
  • Wind: 3B (1200 Pa, 1/200)

AWW SlimLine 38 met toog aan onderzijde

  • Lucht: klasse 4 (600 Pa)
  • Water: 7A + 330 Pa (7A = 300 Pa)
  • Wind: 3B + 1260 Pa (3B = 1200 Pa, 1/200)

Meer informatie?

Reynaers Aluminium biedt diverse mogelijkheden voor het testen van elementen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een test aanvragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.