Skip to main content
Reynaers Campus entrance hall.

Onze duurzame weg vooruit: ontdek het nieuwe duurzaamheidsverslag van de Reynaers Group

Het is zover! De nieuwste versie van het duurzaamheidsverslag van de Reynaers Group beschrijft de huidige ecologische prestaties en duurzame doelen voor de periode 2023-2030. Het maakt de weg vrij voor een koolstofarme en duurzame toekomst voor het bedrijf en de gemeenschap.

Om u te helpen met duurzaam bouwen, wil de Reynaers Group zo transparant mogelijk zijn. In 2022 lanceerden we het eerste duurzaamheidsreport, Reynaers Act. Reynaers Act focuste op circulaire producten, duurzame gebouwen, koolstofvermindering en onze mensen. Nu bouwen we voort op de oorspronkelijke strategie met een luchtdichte tactische routekaart in een nieuw jasje.

Wat is er nieuw?

Recente wetgeving van de EU, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), schrijft officiële regels voor over hoe bedrijven hun ecologische prestaties moeten communiceren. Het nieuwe duurzaamheidsverslag is de eerste stap naar naleving van de CSRD, met een persoonlijk tintje voor de Reynaers Group. We blijven trouw aan ons motto "Samen voor beter" en leggen duidelijke en ambitieuze duurzame doelstellingen vast voor de hele Reynaers Group.

warehouse colleague reynaers aluminium
  • Om de planeet te beschermen, investeren we in circulaire oplossingen die helpen om uw gebouw, woning, etc. klaar te maken voor de toekomst; koolstofarme materialen en nieuwe technologieën zijn in dit opzicht belangrijke factoren. We blijven ons inspannen om de directe en indirecte koolstofuitstoot van onze hele waardeketen te verminderen.
  • We willen onze mensen betrekken door hen te helpen groeien op een gezonde en veilige werkplek. We zijn trots op de cultuur binnen de Reynaers Group, die ondernemerschap, innovatie en inclusie stimuleert.
  • We nemen verantwoordelijkheid en communiceren altijd transparant met de gemeenschap. We passen een strikte ethische code toe, kiezen onze leveranciers zorgvuldig en kopen alleen verantwoorde materialen. Door lokale initiatieven en liefdadigheidsevenementen te steunen, kunnen we op een oprechte en impactvolle manier iets teruggeven aan de maatschappij.

Bekijk deze video en leer meer over de Reynaers Act-strategie:

Een duurzame reis

Ken Wright, programmamanager Duurzaamheid binnen de Reynaers Group: "Het nieuwe rapport betekent een enorme sprong voorwaarts in de duurzame reis van ons bedrijf. We liggen niet alleen op schema om tegen 2025 aan de rapporteringsvoorschriften te voldoen, maar we hebben de lat nog hoger gelegd door ons te verbinden tot een zeer ambitieuze reeks doelstellingen. Het zal moeite kosten om deze 2030 doelstellingen te halen, maar ik ben ervan overtuigd dat het kan als we nauw blijven samenwerken met al onze belanghebbenden."

"Het opstellen van dit rapport was mogelijk dankzij de hulp van deskundige collega's uit verschillende afdelingen en dochterondernemingen. Samen blijven we handelen met een blijvende positieve impact, en ik ben iedereen binnen de Reynaers Group dankbaar die betrokken was, is en zal zijn bij dit geweldige project."

Samen in actie voor blijvende impact.

Ken Wright
Programmamanager Duurzaamheid Reynaers Group
Ken Wright.
Gratis downloaden

Inspiratie

The Reynaers Group sustainability report.