Skip to main content
Aluminium deuren eerste indruk

Soorten aluminium deuren

Aluminium heeft door het materiaal een bijzondere uitstraling die voor iedere soort deur geschikt is. Naast aluminium kozijnen en ramen levert Reynaers ook aluminium deuren en bijbehorende deurkozijnen in alle soorten en maten, zowel buitendeuren als binnendeuren.

Denk ook aan vouw- en schuifdeuren of aluminium tuindeuren die bijvoorbeeld bij een uit- of aanbouw van je huis een stijlvolle oplossing kunnen zijn met veel lichtinval.

Aluminium deuren eerste indruk

Een vouwdeur laat binnen en buiten nagenoeg drempelloos in elkaar overgaan.

Aluminium deuren eerste indruk

Een aluminium voordeur in afwijkende vorm geeft deze gerenoveerde woning een moderne uitstraling.

Voordelen van aluminium deuren

Deuren van aluminium dragen door hun unieke ontwerp bij aan de uitstraling van je woning. Ze passen bij ieder soort woning, of het nu een traditionele boerderij is, een loft in een oude fabriek, een jaren 30- huis of een hypermodern huis. De smalle en elegante steel look is prachtig bij een modern huis of als vervanging van oude stalen kozijnen maar staat vaak ook erg goed in een eeuwenoud pand.

Een goed voorbeeld is Villa Boekelo, het gebouw van de foto hiernaast.

Lees meer

Er zijn veel keuzes in afmetingen en afwerking mogelijk. Je wil natuurlijk dat de deur bij jouw huis en bij jouw smaak past. Er zijn aluminium oplossingen voor ieder soort deur en ieder soort gebouw, van modern en slank tot traditioneel en stoer. Reynaers heeft voor iedere deur een oplossing.

De speciale eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat er meer mogelijkheden zijn voor wat betreft vlakverdeling, grotere ramen met meer lichtinval en dunnere sponningen. Hierdoor kun je met aluminium bijzonder stijlvolle effecten bereiken die iets toevoegen aan de uitstraling van je woning of je interieur.

Aluminium deuren eerste indruk

Met slanke aluminium stijlen lijkt deze deur op een smalle, stalen deur van vroeger. Ook als alternatief voor een stalen binnendeur is aluminium erg geschikt.

Aluminium deuren eerste indruk

Een deurkruk in dezelfde kleur als de deur en het kozijn zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Aluminium is zeer sterk en inbraakwerend. Uiteraard heeft Reynaers een uitgebreide collectie met hang- en sluitwerk dat is afgestemd op de deuren en kozijnen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een bijzondere raamkruk of deurkruk? Je bekijkt ze op de speciale beslagwebsite van Reynaers.

Bezoek de website

De aluminium deuren en kozijnen van Reynaers worden zeer goed geïsoleerd waardoor deze koude, tocht en geluid buiten houden. De isolatie kan je ook helpen om te besparen op stookkosten en is daardoor een duurzame lange termijn oplossing. De isolatie vindt plaats in de profielen waarmee de aluminium deuren en kozijnen worden opgebouwd.

Aluminium deuren eerste indruk

Een aluminium vouwdeur schuif je volledig weg voor een naadloze overgang van binnen naar buiten. Zo geniet je binnen toch van de buitenlucht. En helemaal gesloten, isoleert zo'n deur uitstekend. Zo hou je het binnenklimaat onder controle.

Tot slot is aluminium zeer duurzaam en reageert niet op ons wisselende klimaat: het rot niet, het krimpt niet, het roest niet. Dat betekent dat je er weinig onderhoud aan hebt (af en toe een keer afnemen met water) en dat je er tot in lengte van dagen plezier van hebt.

Aluminium deuren eerste indruk

Mode: Aluminium deuren in zwart of donkergrijs

Ondanks de enorme hoeveelheid kleuren die beschikbaar zijn, valt het op dat er steeds meer vraag is naar zwarte of donkergrijze aluminium kozijnen en zwarte of donkergrijze aluminium deuren, zowel door architecten als door particulieren. Het geeft bijna ieder soort huis van traditioneel tot modern een strakke en stijlvolle uitstraling.

Waarom zwart?

Wanneer de aluminium kozijnen of deuren met veel glas zwart of antraciet grijs zijn, zorgt dat voor een beter contrast tussen buiten en binnen wanneer je naar buiten kijkt. Ook donkergrijs of antraciet kunnen hier goede opties voor zijn, die komen iets minder hard over. Aluminium is een zeer geschikt materiaal voor zwarte en donkergrijze deuren en deurkozijnen omdat dit materiaal -bij een kwalitatieve productie- niet vervormt. Houten kozijnen die zwart of donkergrijs zijn geschilderd kunnen krom trekken doordat ze warmte aantrekken.

Kleuren en textuur van aluminium

Aluminium deuren en deurkozijnen zijn leverbaar in ontelbaar veel kleuren waardoor je precies de gewenste kleur kunt bestellen. De deuren worden in de fabriek al voorbehandeld en in de juiste kleur gespoten waardoor ze nooit meer geschilderd hoeven te worden en er altijd mooi uit blijven zien. Bovendien zijn ze bewerkt met een speciale laag waardoor er daarnaast ook nauwelijks onderhoud nodig is.

Aluminium deuren eerste indruk

Aluminium is leverbaar in honderden kleuren uiteenlopend van goud, rood en groen tot zwart. Het is zelfs mogelijk om de binnenkant van je deur een andere kleur te geven als de buitenkant.

De aluminium deuren of kozijnen kun je mat, glanzend of met textuur bestellen. Ook is het mogelijk om aluminium een hout-uitstraling te geven. Verder kun je ook de binnen- en buitenzijde van de kozijnen en/of deuren in een andere kleur laten afwerken. Denk er wel aan dat je die kleuren daarna niet meer kunt veranderen.

Wat kost een aluminium deur?

De prijs van een aluminium deur met bijbehorende kozijnen is afhankelijk van de gewenste afmetingen en de keuze voor de soort deur en bijbehorende profielen. Al onze kozijnen en deuren zijn maatwerkoplossingen en we geven 10 jaar garantie.

Vrijblijvend en deskundig advies

In de showrooms zijn veel voorbeelden te zien van de verschillende opties aan aluminium deuren, kozijnen en ramen. Onze adviseurs vertellen je graag wat wat de mogelijkheden en daarbij behorende kosten zijn. Je bent altijd welkom bij een van onze showrooms voor een gratis, vrijblijvend en deskundig advies.

Vind een showroom
Aluminium deuren eerste indruk

Bekijk in de showroom de mogelijkheden van aluminium deuren met eigen ogen. De vakman geeft je graag een advies op maat.

Nog meer lezen?

Voor meer informatie over deuren in het algemeen kun je onze overzichtspagina bekijken met alle informatie over aluminium deuren.

Of lees meer informatie over schuif- en vouwdeuren in een van de blogs over schuifdeuren en tips bij het maken van de juiste keuze.

Meer informatie over kleur en afwerking lees je in het blog over het bepalen van de juiste kleur.