Skip to main content
Reynaers-Aluminium-Schuifdeuren-kiezen-3.jpg

Zeggen we eigenlijk schuifdeur of schuifpui?

Je kunt eigenlijk beide benamingen door elkaar heen gebruiken. Een schuifdeur zegt in ieder geval heel duidelijk dat het een toegang tot iets is. Dit iets kan zowel binnen als buiten zijn, een schuifdeur kan namelijk ook een binnendeur zijn. Een schuifpui zou ook een schuifraam kunnen zijn.  Alleen denk je bij een pui wel aan een groot oppervlak. In tegenstelling tot de schuifdeur staat een schuifpui wel altijd in verbinding met buiten. Wij hanteren in dit artikel verder een schuifdeur als term.

Een aluminium schuifdeur laat lekker veel licht binnen

Met een schuifdeur verklein je de overgang tussen je woonkamer en tuin. Zo verleng je als het ware je woonkamer. Maar er is nóg een voordeel: met grote raamafmetingen als deze komt er veel natuurlijk licht je woonkamer binnen. Openslaande deuren naar de tuin zijn erg populair maar wist je dat je met schuifdeuren veel meer lichtinval hebt en ook een veel ruimtelijker effect krijgt?

Reynaers-Aluminium-Schuifdeuren-kiezen-1.jpg

Een schuifdeur zorgt voor onbelemmerd uitzicht op de tuin.

Het grote voordeel van een aluminium schuifdeur

Wat is het grote voordeel van een aluminium schuifdeur ten opzichte van andere type materialen zoals hout of kunststof? Dat is heel eenvoudig: met aluminium ben je in staat om compromisloos voor grotere oppervlaktes te gaan. Een aluminium schuifdeur heeft het vermogen veel gewicht te kunnen dragen en daardoor ben je minder beperkt in je afmetingen. Daarnaast is aluminium ook nog maatvast. Hiermee bedoelen we dat een aluminium kozijn, anders dan een hout of kunststof kozijn, niet zal vervormen. Je schuifdeur staat dus gegarandeerd stevig en zal niet krom trekken of anderszins vervormen waardoor hij niet of moeilijk sluit. Tot slot is een aluminium kozijn enorm sterk, daardoor kun je met smallere systemen werken en krijg je nog meer licht binnen dan bij een houten of kunststof schuifdeur.   

Een schuifdeur die bij je past

Een schuifdeur moet natuurlijk wel bij je woning en woonwensen passen. Heb je een strakke en moderne woning, dan past een aluminium schuifdeur daar perfect bij. Ook bij een klassiek interieur kan het een goede oplossing zijn.

Reynaers-Aluminium-Schuifdeuren-kiezen-4.jpg

Een schuifdeur past bij ieder type woning, zowel strak of modern als klassiek.

Reynaers-Aluminium-Schuifdeuren-vouwdeuren-9.jpg

En wat is dan een vouwdeur?

Wil je de deuren zover mogelijk open kunnen maken? Dan zijn vouwdeuren misschien iets voor jou. Vouwdeuren noemen we ook wel harmonicadeuren. Met een vouwdeur kun je letterlijk je hele wand openzetten en is er geen grens meer tussen binnen en buiten. Je ziet dit vaak bij winkelpanden maar ook sommige huiseigenaren kiezen voor deze oplossing. Er zijn hierin veel dingen mogelijk, uiteraard afhankelijk van je wensen en budget. Overweeg je een vouwdeur neem dan vooral een kijkje bij een showroom in de buurt. Er zijn voor ieder huis mogelijkheden.

Serre of tuinkamer

Ga je aanbouwen of uitbouwen dan kiezen mensen vaak voor een tuinkamer. De serre met een glazen dak wordt tegenwoordig minder vaak gekozen. We spreken daarom vaker van een tuinkamer. Dat is een uitbouw met een lichtkoepel of lichtstraat voor extra lichtinval. Schuifdeuren worden in tuinkamers gebruikt juist omdat deze ruimtes verbonden zijn met buiten. Dit kan natuurlijk perfect met een schuifdeur of vouwdeur die je met mooi weer lekker openzet en op een koude of regenachtige dag gesloten houdt. Ook wanneer deze deur gesloten is, hou je toch contact met je tuin.

Reynaers-Aluminium-Serres-tuinkamers-1.jpg

Een tuinkamer zorgt voor lekker veel licht in huis.

Laat ons je adviseren

Ben je een huis aan het bouwen of aan het verbouwen? Laat je goed adviseren over de mogelijkheden en kosten. Ga vooral langs bij een van onze showrooms bij jou in de buurt om mogelijkheden te bespreken en vooral te bekijken! Op deze manier kun je de beste keuze maken passend bij jouw woonwensen en budget en onze dealers willen je daar graag bij helpen.

Vind een showroom