Skip to main content
Kinderen lopen langs de Brede School in Houthaven.

Gemeente en ontwikkelaars hebben samen afgesproken dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Voor deze wijk ontwierp Marlies Rohmer een robuust onderwijsgebouw: Bredeschool Houthaven, waarin twee basisscholen, een kinderdagverblijf en peuterspeelzalen hun plek kregen.

De school is gebouwd volgens het principe frisse scholen klasse A.

Figuurzagen met aluminium systemen.

Marlies Rohmer

Rohmer noemt de esthetische en technische aspecten van de aluminium Reynaers-systemen als belangrijke keuzecriteria. ''De onzichtbare afwatering en de goede statische mogelijkheden zijn belangrijk waardoor je grote, hoge kozijnen kunt maken. Bovendien is de afwerking van de geanodiseerde kozijnen erg goed.''

De uit metselwerk opgetrokken gevel, laat een speels beeld zien met veel verschillende gevelopeningen en subtiel op elkaar afgestemde materialen en kozijnsystemen. Soms breed, soms hoog, groot of klein: de raampartijen maken samen met het rijk geornamenteerde metselwerk van een groot volume een speels gebouw. In de gevel is gebruik gemaakt

Achterzijde met speeltuin van de Brede School in Houthaven.

In de gevel is gebruik gemaakt van het aluminium raam- en deursysteem CS 77-HV. Ook vliesgevelsysteem CW 50 is toegepast.

Projectinformatie

  • Kinderen lopen langs de Brede School in Houthaven.
  • Achterzijde met speeltuin van de Brede School in Houthaven.
  • Kinderen lopen langs de Brede School in Houthaven.
  • Kleurrijk interieur van de Brede School Houthaven.
  • Brede School Houthaven vanop een afstand.
  • Kleurrijk interieur van de Brede School Houthaven.
  • Binnenpleintje van de Brede School Houthaven.