Skip to main content
Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House.jpg

Het huis is als een duinwandeling met verschillende zichtlijnen net als in de duinen.

Marc Koehler

De route in het huis sluit aan bij de wandeling rond het huis. ‘’Het is net alsof je een duinwandeling maakt. Door het op verschillende niveaus situeren van het woonprogramma, ontstaan verschillende zichtlijnen en ruimtes, net als in de duinen’’ aldus Koehler.

Aluminium tussen het hout

Tussen al het hout is de toepassing van aluminium in de gevel opmerkelijk te noemen. Koehler noemt het grote, schuine raam als een van de meest opvallende elementen van het project. Hiervoor is gebruik gemaakt van het aluminium vliesgevelsysteem CW 50-OW van Reynaers. Dit systeem combineert een ranke aluminium kliklijst aan de buitenzijde, met een houten binnenzijde. De kleurstelling van de gevelmaterialen is zorgvuldig afgestemd waardoor de aluminium kliklijst wegvalt in de kleur van het raam.

Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House-1.jpg

CW 50-OW combineert een ranke aluminium kliklijst aan de buitenzijde, met een houten binnenzijde.

Opvallend raam

Huijberts Gevelbouw uit Opmeer was als gevelbouwer betrokken bij de realisatie van de aluminium gevelelementen. Het resultaat mag er zijn. Het raam zorgt vanuit de verschillende punten voor een steeds andere ervaring van de natuur en eenmaal bovenin het huis, zorgt het raam voor een adembenemend uitzicht over de duinkop met in de verte de zee. Tegelijkertijd zorgt dit grote, schuine raam voor privacy.

Het eindresultaat: een zeer energiezuinig huis met een natuurlijke uitstraling en een minimale ecologische voetprint.

Projectgegevens

  • Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House-5.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House-4.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House-3.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House-2.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House-1.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Dune-House-6.jpg