Skip to main content
Duurzaamheid en MVO

MVO: balans tussen people, planet èn profit

Ook MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, vinden we erg belangrijk. Het is volledig in het beleid verankerd en past daarnaast uitstekend bij het bedrijfsmotto: Together for better.

Directeur Edgar van Ginkel vertelt: “’de toenemende aandacht die Reynaers heeft voor MVO is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze partners, zoals architecten, investeerders, opdrachtgevers, aannemers en leveranciers: De afgelopen jaren hebben we vele maatregelen genomen die niet alleen tot besparingen leiden op bijvoorbeeld energie en afval, maar ook positieve gevolgen hebben voor de medewerkers, partners en bedrijfsresultaten. Dat is ook de kern van het MVO-beleid: een stevige balans en synergie tussen People, Planet èn Profit.”

Duurzaamheid en MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormt een wezenlijk onderdeel van het organisatiebeleid. We verbinden maatschappelijke betrokkenheid (People) en aandacht voor een gezonder milieu (Planet) met het economische succes (Profit) van onze organisatie en onze partners.

De voetafdruk

Jaarlijks meten we de totale CO2-voetafdruk van Reynaers en Roval. We proberen het energieverbruik binnen de organisatie telkens te verminderen.

Woonwerk-vervoer, de vrachtauto’s, de vliegreizen en het papierverbruik… dit zorgt allemaal voor uitstoot van broeikasgassen. We willen dit zoveel mogelijk terugdringen. Alle CO2-uitstoot die we (nog) niet kunnen verminderen, compenseren we via klimaatprojecten. Zo hielpen wij in 2019 113 gezinnen in India aan stabiele en schone energie door onze bijdrage aan een windpark.

Duurzaamheid en MVO

We nemen al heel erg veel energiebesparende maatregelen. Zo liggen er 352 zonnepanelen op ons dak, rijden we in elektrische heftrucks, hebben we automatische ledverlichting en is er de mogelijkheid om je bandenspanning te meten.

Jaarlijkse MVO-dag

De jaarlijkse MVO-dag is inmiddels een begrip bij Reynaers. We bieden al onze medewerkers de gelegenheid om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Die dag brengen we ons motto "Together for better" letterlijk in de praktijk. Tijdens de MVO-dag kun je kiezen uit vijf tot zes doelen waaraan jij kunt meewerken: van klusprojecten tot een uitstapje voor ouderen of mensen met een beperking.

Zelf projecten aandragen

Bijzonder aan de MVO-dag is dat de medewerkers zelf de projecten aandragen en uiteindelijk coördineren. Zo ook Ronald van de Laar, Hoofd Verkoop Buitendienst bij Roval Aluminium en in 2019 projectcoördinator bij het project Woonzorgcentrum Savant de Lisse. “Ik kom zelf uit Asten en ken het woonzorgcentrum dus uit mijn omgeving. Ik ben heel blij dat ik dit goede doel als project hebt aangedragen en uiteindelijk met mijn collega’s zo’n mooie dag heb kunnen verzorgen voor de ouderen daar. Dat geeft heel veel voldoening."

Duurzaamheid en MVO

Met groepen van zo'n 10 tot 15 collega's gaan we aan de slag voor het goede doel. Een groepsfoto mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Een impressie van de MVO-dag in 2019: