Skip to main content
Een nieuwe aluminium schuifpui

Renoveren in stappen

Omdat ze de renovatie helemaal uit eigen middelen betalen, was het zaak de werkzaamheden gefaseerd aan te pakken. Van boven naar beneden werd de woning helemaal gerenoveerd. Het sluitstuk van de werkzaamheden binnen vormde de plaatsing van een nieuwe schuifpui. Een aluminium schuifpui om precies te zijn.

Een nieuwe aluminium schuifpui

De nieuwe aluminium schuifpui is de blikvanger van de gerenoveerde woning van Marie-José en Nico.

Een nieuwe aluminium schuifpui

De witte achterpui was een doorn in het oog van Marie-José en Nico.

Kunststof uit jaren ‘70 toe aan vervanging

De vorige pui was dan wel niet kapot, toch was het witte pvc uit de jaren ‘70 behoorlijk aan vervanging toe. Nico: “We hadden ons huis helemaal aangepast aan deze tijd, alleen de witte achterpui was ons een doorn in het oog. We hebben ons hele huis ingericht met een industriële look ‘n feel. Veel grijstinten. De witte achterpui paste daar totaal niet bij.

Bovendien nam de pui veel licht weg. En we zouden in de zomer ook wel lekker de hele achterkant open willen zetten.” Al met al waren dat genoeg redenen voor de familie Heerens om eens op bezoek te gaan bij Vromans Kozijnen in Goirle.

Een nieuwe aluminium schuifpui

De oude witte achterpui nam ook veel licht uit de woning weg doordat het raam niet tot beneden doorliep.

Een nieuwe aluminium schuifpui

Het bezoek aan de showroom

“Vromans Kozijnen in Goirle kenden we nog niet. Via via kwamen we daar terecht. Ze hebben er hout, kunststof en aluminium kozijnen. We gingen er vanuit dat we dan ook een objectief advies zouden krijgen. En dat hebben we dan ook zeker gehad. Sandra Vromans heeft ons alle mogelijkheden in de showroom laten zien. Uiteindelijk viel onze keuze op aluminium van Reynaers. Met name de afwerking en het beslag van het aluminium overtuigde ons.”

We zijn ook nog bij een andere showroom gaan kijken. Toch kozen we voor Vromans

Marie-José en Nico Heerens

“We zijn ook nog bij een andere showroom gaan kijken. Toch kozen we voor Vromans. Ze dachten er goed met ons mee, en dat was nodig, want we hadden ook te maken met een budget. En door creatief mee te denken konden we uiteindelijk toch onze handtekening zetten onder de opdracht.”

Verschillen tussen houten, kunststof en aluminium kozijnen

Er zijn natuurlijk veel verschillen tussen de verschillende materialen. Maar het grootste verschil is eigenlijk dat kunststof en aluminium vrijwel geen onderhoud vergen, en dat hout om de paar jaar wel geschilderd moet worden. Dat levert onder de streep toch een heel groot financieel voordeel op voor aluminium en kunststof.

Bekijk onderstaande video. Sandra Vromans verkoopt zowel houten, als kunststof en aluminium kozijnen in haar showroom. Ze weet dan ook alles van de verschillen.

Het plaatsen van de schuifpui

Normaal is het plaatsen van een schuifpui zoals deze een kleine dag werk. Maar dit keer was het wat meer werk. Dat kwam omdat het niet alleen het plaatsen van de schuifpui was, maar er werden ook foto- en filmopnames gemaakt. En dat betekent: af en toe wachten. Maar al met al ging het toch heel snel.

Het verwijderen van de oude pui is meestal een kwestie van een uurtje. De nieuwe pui plaatsen kost iets meer tijd. Dat komt ook omdat de pui aan de binnen- en buitenzijde netjes afgewerkt wordt. Daardoor hoefde er ook niet meer geschilderd te worden. De oude pui nemen de monteurs gewoon mee. Het geeft dus bijna geen rommel.

Bekijk in onderstaande video hoe de sloop en het plaatsen van de nieuwe aluminium schuifpui bij Nico en Marie-José verliep.

Een nieuwe aluminium schuifpui

Medewerkers van Vromans Kozijnen plaatsen de nieuwe aluminium schuifpui.

Als het zonnetje schijnt, zetten we de deur lekker open

Marie-José en Nico Heerens

Tevreden met het resultaat?

Nico: “Het resultaat vinden we prachtig geworden. Het materiaal heeft precies de uitstraling die wij mooi vinden. De pui gaat gemakkelijk open en als het zonnetje schijnt, zetten we zo de deur lekker open.

We vinden ook de manier waarop Vromans met ons meegedacht heeft erg fijn.

Zo hebben we samen met Vromans en onze zoons de pui over het platte dak getild. Daarmee bespaarden we de kosten van een kraan, het was in 5 minuten gedaan en omdat de pui van aluminium is, was het ook helemaal niet zwaar.

Ook de manier waarop de pui afgewerkt is, vinden we erg mooi. De uitstraling past perfect bij ons nieuwe interieur. We hebben niks meer hoeven schilderen. Even stofzuigen en alles was klaar. Het resultaat vinden we top! In het voorjaar gaan we aan de gang met de tuin, en dan is onze oude woning weer helemaal klaar voor de komende 25 jaar.”

In onderstaande video vertelt Nico waarom hij samen met zijn vrouw na 25 jaar hun Tilburgse woning volledig renoveerde.

Wat kost een aluminium schuifdeur?

Bij de familie Heerens plaatste Vromans een Reynaers CP 130 monorail schuifdeur. De binnen en buitenzijde zijn voorzien van dezelfde coatex-structuur in de kleur RAL 7016 antracietgrijs. De deur is voorzien van veiligheidsbeslag WK2 en van een 4-puntsluiting. De deur is van de binnen- en buitenkant afsluitbaar met een sleutel, en de greep (061-7420) is op kleur.

De pui is 3 meter breed en 240 cm hoog. Het vaste deel heeft een ventilatierooster op het glas. De pui is voorzien van veiligheidsglas.

De pui kostte inclusief plaatsing (met een helpende hand door de zonen) en inclusief btw 5000 euro.

De prijs van een aluminium schuifpui is afhankelijk van de gewenste afmetingen en de keuze voor de soort deur en bijbehorende profielen. Kozijnen en deuren zijn altijd maatwerkoplossingen. Reynaers geeft 10 jaar systeemgarantie.

Een nieuwe aluminium schuifpui

Er is altijd een showroom bij jou in de buurt.

Vrijblijvend en deskundig advies

In al onze showrooms zijn veel voorbeelden te zien van de verschillende mogelijkheden met aluminium op het gebied van deuren, kozijnen en ramen. Onze adviseurs vertellen je graag wat de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten zijn. Je bent altijd welkom in een van onze showrooms voor een gratis, vrijblijvend en deskundig advies.

Vind een showroom

Nog meer lezen?

Voor meer informatie over deuren in het algemeen kun je onze overzichtspagina bekijken met alle informatie over aluminium deuren.

Of lees meer informatie over schuif- en vouwdeuren in een van de blogs over schuifdeuren en tips bij het maken van de juiste keuze.

Meer informatie over kleur en afwerking lees je in het blog over het bepalen van de juiste kleur.

 

Enkele inspirerende schuifdeuren

 • Zwarte schuifpui in moderne villa.
 • Grijze schuifpui in donkere woning.
 • Zwarte schuifdeuren met houten gevel.
 • Binnenaanzicht van zwarte schuifdeuren in een keuken.
 • Detail van de rail van een aluminium schuifdeur.
 • Brede schuifdeuren aan een zwembad.
 • Hoge schuifdeuren met zicht op groene tuin.
 • Modern interieur met hoekoplossing van schuifdeuren.
 • Brede schuifdeuren aan een zwembad.
 • Vrouw aan kookeiland voor grote schuifdeuren.
 • Ruime woonkamer met verschillende schuifsystemen.
 • Schuifdeuren in een witte bungalow.