Skip to main content
ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland

Het Brouwhuis

Oisterwijk - Nederland - 2015

Het Brouwhuis is een eigentijdse woning die moeiteloos opgaat in de bosrijke omgeving in het zuiden van Nederland. Geïnspireerd door de onopvallende schuur die ooit vlakbij stond, combineerde architect Jacq. De Brouwer donker hout en grote glasoppervlakken om een open woning maar toch privacy te creëren. Ervaar hoe natuur en strak design dichterbij dan ooit komen dankzij de slanke aluminium profielen van Reynaers Aluminium.

Wat maakt deze bescheiden en toch zeer comfortabele woning zo bijzonder? Omdat de eigenaren op zoek waren naar een gezellig nieuw huis voor twee, moest het Brouwhuis tot in elk detail een kwaliteitsvol ontwerp hebben, zonder de oorspronkelijke verbinding met de omgeving te verliezen. Jacq. De Brouwer, projectarchitect bij Bedaux de Brouwer Architecten, ging de uitdaging aan: "Het huis belichaamt echt waar ik voor sta, namelijk een gebouw relateren aan zijn omgeving om het een sfeer van tijdloosheid te geven."

ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland

Bezoekers genieten van weidse panoramische uitzichten dankzij grote glasoppervlakken gecreëerd door minimalistische Reynaers Aluminium profielen.

Als je het Brouwhuis vanuit verschillende hoeken ziet, kun je het contrast tussen de twee lange zijden van het huis nauwelijks missen. De muur met uitzicht op de weg is voornamelijk een gesloten zwart vlak, afgezien van een uitnodigende glazen entree. De andere kant is echter bijna volledig transparant dankzij de vele ramen en slanke aluminium profielen van Reynaers Aluminium. De bewoners genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht op het omliggende bos, alles in volledige privacy.

ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland

Het interieur van het Brouwhuis is voorzien van indrukwekkende houten balken die bijdragen aan het strakke maar intieme ontwerp van het huis.

Het Brouwhuis, bekleed met zwart gebeitste planken, is een verdere knipoog naar de voormalige schuur op het land. Hout is ook een belangrijk kenmerk van het interieur, want stevige balken en lamellen ondersteunen het dak en het dakraam en geven het huis een intieme, gezellige uitstraling. Om het atypische kleine woonoppervlak aan te kunnen, geeft een combinatie van glas en aluminium in de achterwanden je echt een gevoel van onbegrensde openheid. ConceptSystem 77 ramen en een ConceptWall 50 vliesgeveloplossing, beide bekend om hun slanke profielen, laten de hele dag door maximaal zonlicht binnen.

Het huis belichaamt echt waar ik voor sta: het gaat lang mee en het behoudt zijn waarde.

Jacq. de Brouwer (Bedaux de Brouwer architecten)
  • ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland
  • ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland
  • ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland
  • ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland
  • ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland
  • ConceptSystem 77 Ramen en ConceptWall 50 Vliesgevels - House Het Brouwhuis gelegen in Oisterwijk, Nederland

Alle Reynaers Aluminium-systemen in het Brouwhuis zijn geplaatst in driedubbele beglazing, om de koude tocht die typisch is voor de bosrijke locatie van het project tot een minimum te beperken. Dat geldt ook voor ons sterk geïsoleerde ConceptPatio 130-Lift & Slide (LS)-systeem, dat ongeëvenaarde transparantie biedt waar de bewoners van kunnen genieten. Een matte coating zorgt ervoor dat de aluminium elementen nog meer opgaan in de houten gevel, waardoor het een eigentijdse staalachtige uitstraling krijgt.

Waar ooit een discrete oude schuur stond, ligt nu een licht maar intiem huis voor twee met respect voor het Nederlandse groen eromheen. Het Brouwhuis is echt een unieke hut in het bos die hoogwaardig design en warme gezelligheid op spectaculaire wijze combineert.

Gebruikte Reynaers Aluminium systemen

Partners bij dit project

Gevelbouwer

  • Aluvendo

Fotograaf

  • Jan Willem Schouten