Skip to main content
Aluminium ramen en deuren de beste keuze bij nieuwbouw?
28 Feb 2022

Aluminium ramen en deuren de beste keuze bij nieuwbouw?

Aluminium voldoet perfect aan de eisen die worden gesteld bij nieuwbouw, al bestaan er ook nog een aantal misverstanden. Wat vinden klanten belangrijk wanneer ze nieuwe ramen kiezen? De belangrijkste eisen zijn energie-efficiëntie, gevolgd door onderhoudsvriendelijkheid en goede garantievoorwaarden. Eigenschappen waar Reynaers Aluminium ook op inzet.

Energie-efficiëntie

Aluminium onderscheidt zich door zijn uitstekende thermische isolatie. Een aluminium raam isoleert prima tegen zowel de kou als de warmte. Aluminium profielen zijn ook perfect geschikt voor bredere glasdiktes en dragen hierdoor ook bij aan een optimale geluidsisolatie. Ook vanuit het standpunt van duurzaamheid en levenscyclusanalyse is aluminium een goede keuze. Aluminium is 100% recyclebaar. De recyclage gebeurt met een minimum aan energie en zonder kwaliteitsverlies.

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium profielen worden niet aangetast door UV-stralen of vocht, roesten of rotten niet en trekken niet krom. Aluminium hoeft – in tegenstelling tot hout – nooit opnieuw geschilderd worden. Het volstaat om aluminium profielen een aantal keer per jaar te reinigen met lauw water en een zacht poetsmiddel. Ook hiervoor biedt Reynaers Aluminium een aantal onderhoudsproducten aan.

Professionaliteit en garantie

Reynaers Aluminium verkoopt systemen van hoge kwaliteit. Daarom wordt er tien jaar garantie op profielen en lakwerk geboden. De kwaliteit die Reynaers Aluminium levert, wordt ook gewaarborgd door het netwerk van Reynaers Partners die instaan voor een professionele installatie en begeleiding tijdens het hele proces.

Aluminium versus pvc en hout

De algemene perceptie over hout en pvc is bekend: hout is duur en vergt veel onderhoud, pvc vergt ook weinig onderhoud. Maar hoe onderscheidt aluminium zich op deze schaal? Het klopt dat pvc ook onderhoudsvriendelijk is en geschikt is voor standaard ramen en deuren. Pvc is echter niet geschikt voor speciale vormen of voor grote afmetingen zonder toepassing van staal. Aluminium biedt een betere stabiliteit waardoor grote en slanke raamconstructies mogelijk zijn.

En de prijs van aluminium ramen? Die is vooral afhankelijk van de gewenste isolatiegraad. Hoe beter geïsoleerd, hoe hoger de aanschafprijs, maar des te lager de energierekening. Met aluminium investeer je dus in duurzaamheid en in de toekomst.

Meer informatie?

Neem dan contact op met een van de projectadviseurs van Reynaers Aluminium, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.