Skip to main content
Architecten evalueren hun ontwerp in de Avalon Virtual Reality-ruimte.
02 May 2017

Avalon

Avalon, de Virtual Reality (VR) simulatieruimte op de Reynaers Campus in Duffel (België), laat u door toekomstige gebouwen wandelen. Stel u voor dat u binnenloopt in een gebouw dat nog in de ontwerpfase verkeert. In Avalon kunt u wandelen door verschillende ruimtes, de grootte van uw ramen en kamers aanpassen of de kleuren en materialen veranderen om zo het ontwerp verder te verbeteren.

Visualiseren en evalueren van uw ontwerp veranderen radicaal. Avalon creëert een perfecte omgeving voor samenwerking tussen architecten, aannemers, ontwikkelaars, investeerders, gevelbouwers en de experts van Reynaers. Breng de diverse betrokkenen van uw project bij elkaar voor een virtueel bezoek en een driedimensionele evaluatie van het gebouw en de geboden oplossingen.

Hoe werkt Avalon?

Avalon is een hypermoderne virtual reality kamer speciaal ontworpen voor het tonen van architectonische ontwerpen aan groepen van maximaal acht personen. Om u onder te dompelen in een ultieme virtual reality ervaring, beschikt de kamer over vijf projectieschermen: voor, links, rechts, boven en onder. Voor de ultieme, levendige ervaring worden alle scenes gerealiseerd met behulp van 25 projectoren die de nieuwste lasertechnologie gebruiken. Speciale 3D-brillen leggen uw bewegingen vast en zorgen voor een stereoscopisch beeld van de 3D-illusie, maar zorgen er wel voor dat u de mensen om u heen ziet.

Avalon maakt gebruik van krachtige computers die de complexe architectuurmodellen samenstellen en live rendering kunnen verzorgen. Speciaal ontwikkelde middleware software kan bestanden tonen van meer dan 200 veelgebruikte software programma’s voor kwalitatieve, volledig navigeerbare virtuele modellen (Sketchup, Vectorworks, Archicad, Revit etc.).

Terwijl u met de controller beweegt door het ontwerpmodel, kan de operator wijzigingen doorvoeren in uw ontwerp. Deze indrukwekkende hard- en software is ontworpen om uw architectuur ideeën tot leven te brengen en in iedere fase de best mogelijke visualisatie van uw bouwproject te realiseren.

Computerexpert bereidt 3D-ontwerpen voor in de Avalon simulatieruimte.

Wat kan Avalon voor u en uw project betekenen?

Avalon maakt van uw 3D-model (Revit, Archicad, Sketchup, Navisworks etc.) een virtueel model waarin u binnen kunt lopen zodat u alle ontwerpkeuzes en technische aspecten van binnenuit kunt inspecteren. Aanpassingen in het model kunnen ter plekke doorgevoerd worden zodat u en uw klant de diverse opties kunnen evalueren op een realistische manier en zo het beslissingsproces verbeteren.

Daarnaast is er een algemeen model beschikbaar van zowel een hoog kantoorgebouw als een private woning waarin de Reynaers-producten toe te passen, te wisselen en te ervaren zijn in een realistische 3D-simulatie.

 

 

Gebruik Avalon door uw ontwerpproces

Dompel uzelf onder in Avalon. Architecten, investeerders en andere betrokkenen ervaren uw gebouw echt en u helpt hen om hun architectonische dromen waar te maken.

3D-expert leidt architecten rond in de Avalon simulatieruimte.

Concept evaluatie

Visualiseer, ervaar, evalueer en voer aanpassingen door op uw eerste ontwerpen. Bekijk de 3D-modellen en verander deze in de loop van het ontwerpproces. Door live evaluatie van uw concept te gebruiken, kunnen varianten getest worden en kosten gereduceerd.

Software: SketchUp, Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk 3DS Max, Enscape.

Technische evaluatie & BIM

Bekijk 3D-modellen van dichtbij, evalueer en bespreek de technische issues. VR kan helpen bij het visualiseren, begrijpen en evalueren van extreem ingewikkelde bestanden. U kunt door ingewikkelde BIM-modellen navigeren en conflicten opzoeken. Het opsporen van bouwfouten vroeg in het proces, zorgt voor kostenvermindering en verbetert de efficiency drastisch.

Software: Autodesk Revit, Graphisoft, Archicad, Autodesk, Navisworks.

Gedetailleerd BIM-model van het ziekenhuis AZ Sint-Maarten.

Ziekenhuis AZ Sint-Maarten: VK Architects & Engineers. Beeld: Engie Axima.

Met de controller navigeer je door ontwerpen in de Avalon simulatieruimte.

Evaluatie van uw ontwerp

Met virtual reality kunt u in de gesimuleerde omgeving bewegen en uw ontwerp van dichtbij inspecteren. Navigeerbare gerenderde scènes kunnen gebruikt worden om het ontwerp te evalueren. Natuurlijke en kunstmatige lichtomstandigheden, meubels en inrichting, omgeving en materialisering zijn enkele van de eigenschappen die binnen de VR-omgeving kunnen worden aangepast.

Software: Unreal Engine 4.