Skip to main content
Het Cradle to Cradle logo voor een groene boomkruin.
20 Apr 2020

Cradle to Cradle gecertificeerde producten van Reynaers Aluminium

De dynamische bouwsector vraagt steeds meer om duurzaamheid. Bij Reynaers besteden we niet alleen binnen de bedrijfsvoering aandacht aan dit onderwerp. Duurzaamheid staat ook voorop bij het ontwikkelen van onze aluminium producten. Voor deze inspanningen is Reynaers beloond met het bronzen Cradle to Cradle certificaat.

De Cradle to Cradle Certified Products Standard is een duurzaam certificeringssysteem. Het systeem evalueert de circulariteit van materialen en producten, wat uiteindelijk moet resulteren in een afvalvrij ecosysteem.

Het Cradle to Cradle (C2C) principe is gebaseerd op de biomimetische benadering. Dit betekent dat alle materialen en producten onderdeel zijn van een continue biologische of technische kringloop. Het uiteindelijke doel: een afvalvrij ecosysteem.

Het C2C-ontwerpmodel

Het C2C-ontwerpmodel vormt de basis voor de Cradle to Cradle Certified Product Standard, opgesteld door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Het uiteindelijke doel is om innovatie en het ontwerpen van producten te stimuleren die een effectieve en positieve impact hebben op mens en milieu. Het internationale Cradle to Cradle Products Innovation Institute beoordeelt de aluminium producten op verschillende punten. Zo kijkt het instituut naar de impact van het product op het milieu, de kwaliteit en de duurzaamheid van het materiaal, maar ook beoordelen zij het product op esthetisch vlak.

De Cradle to Cradle Certified Product norm

Het duurzame certificeringssysteem evalueert en verbetert continu producten in vijf categorieën:

 1. Hergebruik van materiaal
 2. Materiële gezondheid
 3. Hernieuwbare energie
 4. Waterbeheer
 5. Sociale rechtvaardigheid

Onze C2C gecertificeerde producten

De volgende raam-, deur- en vliesgevelsystemen van Reynaers zijn Cradle to Cradle Brons gecertificeerd:

Deuren:

 • CS 77
 • CS 77-AP
 • SlimLine 38 in alle isolatievarianten

Ramen:

 • CS 77
 • CS 77-AP
 • CS 77-HV
 • SlimLine 38 in alle isolatievarianten
 • MasterLine 8 in standaard- en HI-isolatieniveaus in 4 designvarianten

Vliesgevels:

 • CW 50-HI

De accessoires behorende bij deze systemen, zoals het glas en het hang- en sluitwerk, vallen niet onder het certificaat.

Meer dan hoogwaardige isolatie en duurzaam materiaal

Onze gecertificeerde producten bieden niet alleen een grote esthetische waarde. Ze zorgen ook voor hoge isolatie en duurzaam materiaal. Bovendien loont het voor architecten en gevelbouwers om te bouwen met C2C-gecertificeerde materialen. De principes van het Cradle to Cradle-certificaat sluiten immers nauw aan bij BREEAM en LEED. Dit zijn de internationaal erkende kwaliteitslabels die het duurzaamheidsniveau van gebouwen bepalen. Op deze manier bieden C2C gecertificeerde systemen een garantie om milieubewust te bouwen.

Voor meer informatie over de C2C-certificering: bezoek de website van het Cradle to Cradle Innovation Institute.

Bezoek de website