Skip to main content
Tuin van Noord
21 Jun 2021

Geïntegreerde balustrade in MasterLine 8

Uw ontwerp doorvalveilig maken is nu nog eenvoudiger door de ontwikkeling van een geïntegreerde glazen balustrade in het aluminium raam- en deursysteem MasterLine 8.

Veiligheid is belangrijk. Wellicht maakte u al gebruik van de bestaande glazen balustrade RB Glass. De nieuwe geïntegreerde balustrade is een doorontwikkeling daarvan.

Geen aparte constructie voor balustrade

Voor deze geïntegreerde balustrade wordt er een sleuf uit de blokprofielen gefreesd waarna het glas eenvoudig kan worden geplaatst. Binnen de MasterLine 8 serie kunt u de glazen panelen integreren in een standaard blokprofiel. Deze integratie zorgt voor een strakke afwerking èn uitstraling.

Technische doorsnede van de MasterLine 8 balustradeoplossing.

Het voordeel van de gefreesde gleuf is dat u geen aparte constructie meer hoeft toe te passen voor een balustrade.

MasterLine 8 balustrade in het Tuin van Noord project.

Iedere gevel in Tuin van Noord kent een witte plint met daarboven een brede erker met schuifpuien die als een zwarte band over de gevel loopt.

Tuin van Noord

Ter illustratie is een voorbeeld van de RB glass oplossing, zoals uitgevoerd in het project Tuin van Noord in Rotterdam. Tuin van Noord onderging een transformatie van geïsoleerde en sobere gevangeniscellen naar luxe herenhuizen waarbij ruwe gevels en strakke aluminium erkers voor een prachtig contrast zorgen.

Deze oplossing is uitvoerig getest, dus u hoeft geen project specifieke oplossingen en testen aan te vragen. De geteste afmetingen zijn 800 x 1000 mm (b x h) met 6.6.2 glas en 2094 x 1212 mm (b x h) met 10.10.4 glas. Uiteraard zijn aanvullende testen mogelijk op aanvraag.

Meer informatie

Wilt u meer weten over geïntegreerde balustrades of RB glass in de MasterLine 8 serie? Neem dan contact op met een van de Projectadviseurs Architecten via +31 (0)492 – 56 10 20. Zij helpen u graag.

Copyrights

Tuin van Noord - WDJArchitecten (architecten)