Skip to main content
Bestekservice
21 Jun 2022

Het belang van een goed bestek

Tekeningen en een bouwkundig bestek, vaak gekoppeld aan een budget, zijn van belang om een gestroomlijnde communicatie tussen architect, aannemer en opdrachtgever te garanderen en afspraken duidelijk te houden. Door deze contractstukken weet de aannemer wat er verwacht wordt en wat er moet gebeuren. Een goed bouwkundig bestek is essentieel bij het aanbesteden van een project.

Zonder bouwkundig bestek kan de prijs en kwaliteit van verschillende aannemers in veel gevallen slecht met elkaar vergeleken worden en houdt een architect moeilijker het overzicht. Achteraf is dit lastig te vergelijken en kan dit leiden tot oneerlijke concurrentie. Een bestek moet dus duidelijk en volledig zijn, daarom is het belangrijk dat een bestek wordt opgesteld volgens een besteksystematiek die herkenbaar is.

Om u als architect of bestekschrijver heirbij te ondersteunen, heeft Reynaers Aluminium een bestekgenerator ontwikkeld. De input uit deze generator vormt samen met de eventuele technische beschrijving de basis van uw bestek.

Reynaers Aluminium bestekgenerator
Bestekservice

Snel en efficiënt

Via een eenvoudige keuzestructuur stelt u een volledig bestek samen. U kunt, indien gewenst, een voorkeur voor een specifiek systeem aangeven of vanuit project specifieke eisen starten. Door het beantwoorden van een aantal vragen over bijvoorbeeld design type, Uf-waarde, waterdichtheid, luchtdoorlatendheid et cetera wordt het bestek automatisch opgebouwd. Hoe meer keuzes u maakt, hoe specifieker het resultaat wordt. Uiteindelijk komt u bij het meest geschikte product naar aanleiding van uw ingevoerde wensen en eisen.

Met deze bestekservice heeft u als ontwerper of bestekschrijver binnen een aantal logische stappen alle bestekinformatie van de Reynaers Aluminium producten tot uw beschikking. De bestekservice is geheel gratis te gebruiken, actueel en eenvoudig te navigeren.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op bestek.reynaers.nl

Meer weten?

Neem dan contact op met een van de projectadviseurs van Reynaers Aluminium, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.