Skip to main content
Reynaers Aluminium schuifsysteem
11 Apr 2022

Het juiste schuifdeursysteem voor uw project

Wilt u in uw ontwerp volledig gebruik maken van het zicht op de tuin en terras? Dan is een schuifdeursysteem precies wat u zoekt. Met een aluminium schuifdeur of vouwwand trekt u buiten naar binnen. Maar het aanbod is groot, daarom helpen we u graag om het juiste systeem te kiezen.

ConceptPatio: de energiezuinige standaard

De ConceptPatio systemen van Reynaers Aluminium zijn uitgegroeid tot de standaard in schuiframen en voldoen aan alle energie- en isolatienormen. De HI- en Minergie-varianten voldoen zelfs aan de geldende normen voor passiefbouw. En met de slanke middenstijl-variant is het ook mogelijk om een subtiele en minimalistische uitstraling te creëren. 

MasterPatio: slank, strak en sterk isolerend

Met het fijne, strakke ontwerp van het MasterPatio-schuifsysteem gaat u voor meer glas en een grotere natuurlijke lichtinval dan met ConceptPatio. De beter isolerende MasterPatio is perfect te combineren met onze MasterLine 8 ramen en deuren. Ook hier profiteert u dankzij de slanke middenstijl-variant van nog meer glas en licht. Binnen dit systeem is het mogelijk om grote schuivende raam oppervlaktes, tot wel 3.5 meter hoog, te maken.

HiFinity: een maximum aan daglicht

Wilt u veel daglicht in uw ontwerp? Dan is het HiFinity-schuifraam zeker het overwegen waard. Dankzij de grote glaspartijen en de ijzersterke ultrafijne aluminium profielen die worden weggewerkt in de vloer en muren valt er een maximum aan daglicht binnen. Aluminium is een licht, en toch enorm sterk metaal. Dat maakt het mogelijk om uw project een minimalistische look te geven. En om tegelijk grote glas oppervlaktes te creëren. 

Reynaers Aluminium HiFinity

1, 2, 3 of meer rails?

Hoeveel rails zijn er nodig om een schuifpui te maken en wat betekent dit voor de uitstraling van uw schuifpui?

Bij een monorailsysteem kiest u voor 1 vast kader en 1 schuivende vleugel die meestal aan de buitenkant opengaat. Het raam in het vaste deel bevat meer glas en is strak en minimalistisch. 

Gaat u voor twee schuivende vleugels dan kiest u al sneller voor een duorail. Hierdoor is het glas in beide delen van uw schuifdeur ook even groot, met een mooi symmetrische indeling als resultaat. 

Wilt u de gevel nog flexibeler laten openschuiven kies dan voor 3 rails of meer met een multi schuifdeursysteem. Hierdoor wordt het mogelijk om 2 of meer ramen open te schuiven en hierdoor in totaal twee derde van uw gevel te openen.

Reynaers Aluminium - Schuifsysteem

Hoe eenvoudig gaat een schuifdeur open?

Een schuifdeursysteem kunt u op 2 manieren openen. Ofwel kiest u voor een standaard schuifsysteem: deze schuift u open. Let op: hier houden borstels kou, wind en water buiten. In Nederland stellen we vaak hoge eisen aan de wind en waterdichtheid, hierdoor passen we bijna altijd een hef-schuifsysteem toe: waar u eerst de vleugel met een hendel opheft om hem daarna eenvoudig open te schuiven. Bij deze oplossing worden kou, wind en water dankzij een rubberen dichting beter worden geweerd. Wilt u nog meer comfort en gebruiksgemak? Kies dan voor een automatisch openingssysteem waardoor er niet zelf niet geschoven hoeft te worden.

Of een vouwdeur als mooi alternatief?

Met de Concept Folding-systemen van Reynaers Aluminium kunt u de hele gevel openen. Binnen en buiten lopen zo letterlijk in elkaar over. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn zelfs oplossingen zonder een opstap tussen de woning en het terras. De pui is binnen of buiten schuivend uit te voeren. Qua gebruiksgemak is het ook mogelijk om een loopdeur toe te voegen zodat niet altijd de volledige pui open hoeft.

Reynaers Aluminium - vouwdeur

Meer weten?

Neem dan contact op met een van de projectadviseurs Architecten van Reynaers Aluminium, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20. Zij ondersteunen u graag.