Skip to main content
Interior view of penthouse apartment featuring HiFinity sliding systems.
25 Mar 2020

Het Rollenband scharnier: verstellen en nieuwe boormal

Om een esthetisch mooi vormgegeven scharnier aan te kunnen bieden, werkt Reynaers nauw samen met Sobinco. Het Rollenband scharnier is een slank scharnier met een rond aanzicht dat uitstekend past bij de huidige wensen van architecten en opdrachtgevers. Geen wonder dus dat het inmiddels één van de hardlopers in het hang- en sluitwerk is.

Verstelbaarheid van het scharnier

Naast de esthetiek is de verstelbaarheid van het Rollenband scharnier ook belangrijk. Hoe stel je het nou goed af? 

Regel nummer één is een goede ondersteuning. Het is belangrijk dat het onderste scharnier het gewicht van de vleugel draagt (horizontale verstelling -2/+2 mm), om vervolgens de verticale verstelling (+4/-2 mm) te optimaliseren. Denk hierbij ook aan de opgegeven sluitnaden van de verschillende deursystemen en het goed opblokken van het glas doormiddel van de glasblokken. Een tip is om de bijgeleverde Torx25 schroeven met de hand vast te draaien.

Verticale verstelling Rollenband scharnier
Horizontale verstelling rollenband scharnier

Nieuwe boormallen

Reynaers heeft nieuwe boormallen ontwikkeld. Deze nieuwe boormallen zijn voorzien van twee klemhendels waarmee je de boormal positioneert en vastzet op het profiel. Daardoor kan het profiel zonder CNC probleemloos bewerkt worden. De exacte boring maakt correcte montage van het rollenbandscharnier mogelijk. 

De boormal bestaat uit twee delen waarop duidelijk staat aangegeven waar welk deel geplaatst moet worden, de DIN richting en de diameter van boorgaten. Wilt u een boormal bestellen, neem dan contact op met de hang- en sluitwerk adviseurs van Reynaers.

Nieuwe boormallen Reynaers Aluminium

Montageinstructies: in de catalogus en op video

In de catalogus Opening Doors (F2) Rollenband vindt u uitgebreide montage-instructies en beslissingsmatrixen. 

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de hang- en sluitwerk adviseurs van Reynaers, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.