Skip to main content
Reynaers Aluminium deurkrukken.
24 Jan 2022

Hoe maakt u de juiste keuze in beslag?

Welk beslag kiest u voor uw ramen, deuren en schuifdeuren? De mogelijkheden op het gebied van hang- en sluitwerk zijn groot.

Hang- en sluitwerk kan een echte blikvanger vormen. Visualiseren is best lastig. Daarom biedt de speciale beslagwebsite een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden. Stel uw eigen verzameling beslag samen, combineer uw favorieten tot een persoonlijk moodboard dat u bovendien eenvoudig kunt delen met anderen.

Bezoek de website
Juiste keuze in beslag

Touch, design krukken van Reynaers Aluminium.

Afwerking en uitstraling: enkele tips

Wilt u dat uw hang- en sluitwerk naadloos overgaat in het kozijn? Kies dan voor krukken in dezelfde kleur als het kozijn. Liever meer contrast? Kies dan voor een afwijkende kleur of gebruik RVS of geanodiseerde krukken.

Soms bepaalt de ruimte welke uitvoering gebruikt moet worden. In extreem vochtige ruimtes waarin bijvoorbeeld veel chloor, schoonmaakmiddelen of gassen gebruikt worden, kan dat een negatieve invloed hebben op RVS. Kies daar daarom liever voor gelakt hang- en sluitwerk.

Hoe vaak bedient u de deurkruk met de sleutel nog in uw hand? Hoe vaak wordt die deur eigenlijk open gemaakt? Bij deurkrukken die intensief gebruikt worden, kunnen op de kruk eerder beschadigingen ontstaan door bijvoorbeeld een ring of sleutel. Een geanodiseerde kruk is voor zo’n deur een betere keuze.

Verborgen scharnieren dragen ook bij aan de strakke uitstraling van uw ramen en deuren. Door te kiezen voor scharnieren die zijn geïntegreerd in het systeem, voorkomt u bovendien dat ze beschadigd raken of vuil worden. Deze verborgen accessoires kunnen worden gebruikt in verschillende typen van Reynaers draai- en kiepramen.

Meer informatie over de mogelijkheden van hang- en sluitwerk vindt u op beslag.reynaers.nl.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van hang- en sluitwerk? Neem dan contact op met een van de Projectadviseurs Architecten, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.

Zij helpen u graag.