Skip to main content
Poederreferenties
04 Mar 2019

Kleur herkennen met de poederreferentie van Axalta

Als u materialen in dezelfde RAL-kleur bestelt, dan wilt u natuurlijk niet dat er kleurverschil zit in de kozijnen, waterslagen en eventueel zetwerk. Daarom is het aan te raden om de poederreferentie van de bestelde RAL-kleur te communiceren met het lakbedrijf waar het aanvullend materiaal wordt gepoedercoat. Maar hoe leest u zo’n poederreferentie eigenlijk?

Axalta Coating Systems, de leverancier waar Reynaers mee samen werkt voor poederlakken, geeft een duidelijk overzicht van hoe een poederreferentie is opgebouwd. Onderstaande afbeelding (ook beschikbaar via deze link) laat zien hoe de productcodes zijn samengesteld

Codification Axelta

Praktijkvoorbeeld

Wat heeft u hier aan in de praktijk? U wilt een kozijn in RAL7016. De Reynaers code hiervoor is 59 7016 (volgens de nieuwe kleurcodering en prijsstructuur groep P03). De bijbehorende poederreferentie in dit voorbeeld is AE70017620225. In dit overzicht kunt u zien hoe deze code is opgebouwd. Zo komt u meer te weten over bijvoorbeeld de glansgraad, de oppervlakte en het kleureffect. Deze poederreferentie geeft u dus door aan het lakbedrijf waar het aanvullend materiaal wordt gepoedercoat. Want waar een RAL-kleur nog per leverancier kan afwijken, is dat bij een poederreferentie nooit het geval. 

Poederreferenties

Vraag de betreffende poederreferentie op via de afdeling Customer Service. Gebruikt u Showpad? Dan vindt u de lijst met poederreferenties op Showpad via “Reynaers NL”, “bedrijf”, “poederreferenties”.

Meer informatie

Heeft u vragen over poederreferenties? Of over het moffelen van profielen en aanvullende materialen? Neem contact op met de afdeling Customer Service, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)492 - 56 10 21.