Skip to main content
MasterPatio
20 Jan 2022

MasterPatio update

Een aantal gevelbouwers maakt al gebruik van het nieuwe hefschuifsysteem MasterPatio. Het systeem kreeg een update. Het betreft o.a. de eindstukken en de slim chicane T-verbinder. Ook is het voortaan mogelijk een borstel te gebruiken in plaats van rubber. 

Eindstukken vleugel

De nieuwe eindstukken zijn groter in hoogte, waardoor een extra +4 mm tussen de eindstukken en het bovenframe mogelijk is. Dit vereenvoudigt de fabricage- en installatietoleranties. Het zal ook de installatie van de vleugel mogelijk maken zonder het bovenstuk en het afdekprofiel te hoeven verwijderen. Afdekprofielen zijn nu 8 mm korter i.v.m. de nieuwe eindstukken. 

Tabel eindstukken vleugel
eindstukken vleugel afbeelding
eindstukken vleugel afbeelding

Slim Chicane T-verbinder

De Slim Chicane T-verbinder 168.8727, gebruikt in de bewegende vleugels (standaard & AP), is bijgewerkt met de mogelijkheid om een 4 mm pin toe te voegen. Deze pin verhoogt de stabiliteit van de verbinding door de verticale beweging van de halve schaal te beperken.

slim Chicane T-verbinder

Afdekprofiel slot

Het slotafdekprofiel 406.0343.04, is nu bijgewerkt met een kleinere afstand tussen de 2 clippoten, om de stabiliteit van de verbinding met het slot te vergroten en beweging te voorkomen.

Afdekprofiel slot

Daarnaast ontstaan er 2 nieuwe artikelen, met voorgeboorde gaten voor 2 vergrendelingspunten. Deze artikelen kunnen worden besteld en op de gewenste hoogte worden gezaagd zonder de sleuven voor de vergrendelingspunten te hoeven ponsen. Deze artikelen zijn optioneel.

Afdekprofiel slot tabel

Verbindingsstang steunstuk

Steunstuk 162.7800.04 voor de verbindingsstang van de wielen is nu beschikbaar. Dit stuk biedt ondersteuning aan de verbindingsstang en houdt de stang in de juiste positie tijdens het installeren van de wielen. Het voorkomt ook dat de stang geluid maakt in zeer brede ventilatieopeningen. Dit artikel is optioneel.

Verbindingsstang steunstuk

EPDM afdichtingsstuk kader

Het EPDM-afdichtingsstuk heeft nu bijgewerkte snij-instructies die voorkomen dat zichtbare gefreesde oppervlakken op de verbinding van het boven- c.q. zijframe in het zicht komen. Instructies zijn te vinden op de cataloguspagina's met de titel "SNIJDEN VAN DICHTING BUITENFRAME".

EPDM afdichtingsstuk kader

Optie om borstel te gebruiken in plaats van rubbers

De optie om borstel 081.9130.SY te gebruiken is nu beschikbaar, in plaats van de standaard rubber afdichting 180.9412.04. Het wordt gebruikt in de chicane en de horizontale afdekprofielen. Dit zal de montagetijd verkorten, maar ook het geluid verminderen, wanneer structurele lak wordt gebruikt. Op basis van onze interne testen blijft de luchtdichtheid (klasse 4) & waterdichtheid gelijk (officieel rapport niet beschikbaar).

Borstel ipv rubbers
Borstel ipv rubbers ICT instructie

Foam inserts frame

Voor de afdichting van de verticale profielen van het frame zijn nu extra schuim (foam) inlegstukken leverbaar. Dit schuim is optioneel en kan lucht- en waterinfiltratie voorkomen.

tabel foam inserts frame
foam inserts frame 1
foam inserts frame 2

Uf waardes voor 52mm beglazing

De HI-variant staat in de nieuwste Uf-tabellen, de Uf-waarden die overeenkomen met 52 mm beglazing. Deze update geeft nauwkeurigere Uw-waarden voor panelen met driedubbele beglazing ≥52 mm. 

Meer weten?

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met de adviseurs van de afdeling Support, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)492 56 10 31 of per e-mail: support@reynaers.nl.