Skip to main content
Bestekservice
17 Mar 2022

Nieuwe bestekservice Reynaers Aluminium

Een bestek moet duidelijk en volledig zijn, daarom is het belangrijk dat een bestek wordt opgesteld volgens een herkenbare besteksystematiek. Daarvoor ontwikkelde Reynaers Aluminium een nieuwe bestekservice: bestek.reynaers.nl

Waarom is een goed bestek van belang?

Goede communicatie tussen architect, aannemer en opdrachtgever is belangrijk. Om die te stroomlijnen en afspraken transparant en duidelijk te houden, leggen we dingen vast in tekeningen en een bouwkundig bestek, vaak gekoppeld aan een budget. Deze contractstukken zorgen ervoor dat de opdrachtgever beter inzichtelijk heeft wat van de aannemer mag worden verwacht en dat de aannemer weet wat hij exact moet doen. Een goed bouwkundig bestek is essentieel bij het aanbesteden van een project.

Appels en peren vergelijken

Zonder bouwkundig bestek kan prijs en kwaliteit van verschillende aannemers in veel gevallen slecht met elkaar vergeleken worden en houdt een architect moeilijker het overzicht. Zonder een goed bouwkundig bestek zou de ene aannemer kunnen rekenen met bijvoorbeeld merkbeslag en de andere met alleen eenvoudig beslag. Achteraf is dit lastig te vergelijken en kan dit leiden tot oneerlijke concurrentie.

Nieuwe bestekgenerator

Een bestek moet dus duidelijk en volledig zijn, daarom is het belangrijk dat een bestek wordt opgesteld volgens een besteksystematiek die herkenbaar is. Om u als architect of bestekschrijver hierbij te ondersteunen, ontwikkelde Reynaers Aluminium een nieuwe bestekgenerator. De input uit deze generator vormt samen met de eventuele technische beschrijving de basis van uw bestek.

Hoe werkt de Reynaers Bestekservice?

Via een eenvoudige keuzestructuur kunt u een volledig bestek samenstellen. U kunt, indien gewenst, een voorkeur voor een specifiek systeem aangeven of vanuit project specifieke eisen starten. Door het beantwoorden van een aantal vragen over bijvoorbeeld designtype, Uf-waarde, waterdichtheid of luchtdoorlatendheid wordt het bestek automatisch opgebouwd. Hoe meer keuzes u maakt, hoe specifieker het resultaat wordt. Uiteindelijk komt u bij het meest geschikte product naar aanleiding van uw ingevoerde wensen en eisen.

Met deze bestekservice heeft u als ontwerper of bestekschrijver binnen een aantal logische stappen alle bestekinformatie van de raam- en deursystemen van Reynaers Aluminium tot uw beschikking. De bestekservice is geheel gratis te gebruiken, actueel en eenvoudig in gebruik.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de bestekwebsite.

Bezoek de website

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met een van de projectadviseurs van Reynaers Aluminium, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.