Skip to main content
De Witte Dame en de Philips Lichttoren in Eindhoven.
28 Jul 2021

Nieuwe profielen in SlimLine 38

Raam- en deursysteem SlimLine 38 is een slank systeem dat elegantie en comfort combineert met een uniek ontwerp. Het systeem is ontworpen door en voor architecten. Deze samenwerking met de markt zetten we nu voort met de ontwikkeling van een aantal nieuwe profielen. Het steellook systeem is uitgebreid met een verbeterde stolpaansluiting, een bredere aanslag en een minder diep verstevigingsprofiel.

Verbeterde stolpaansluiting in SlimLine 38

In overleg met gevelbouwers is de stolpaansluiting aangepast om de verbinding tussen de raamvleugel en het stolprofiel te verbeteren. Het rubber aan de zijde van de secundaire vleugel wordt vervangen door aluminium, waardoor er minder kit zichtbaar is. Dit aluminium is standaard zwart, waardoor de illusie van een rubber ontstaat en de symmetrische uitstraling intact blijft. De geteste prestaties blijven gewaarborgd doordat de interne waterhuishouding en isolatiestrip onveranderd blijven.

Stolpaansluiting SL 38

Het nieuwe aluminium profiel wordt aangeduid met een ‘X’.

T-profiel met bredere aanslag

Vanuit aannemers was er vraag naar een kaderprofiel met een bredere aanslag. Om aan deze vraag te voldoen zijn er twee nieuwe projectsystemen ontwikkeld. Het is nu mogelijk om complexere bouwwerken waar tolerantie een uitdaging is eenvoudiger te realiseren. Uiteraard zijn de standaard systemen met een breedte van 48mm ook nog steeds opgenomen in het assortiment.

Bredere aanslag

Let op: deze variant is niet symmetrisch.

Bredere aanslag

Nieuw profiel met buitenversteviging

Naast het bestaande SlimLine 38 systeem met buitenversteviging, was er vanuit architecten behoefte aan een minder diepe variant. Door de toepassing van een minder diepe verstevigingskoker wordt de impact op de geleding van de gevel beperkt. Er zijn twee nieuwe varianten opgenomen in het standaard assortiment.

Profiel met buitenversteveging
Profiel met buitenversteveging

Meer informatie

Wilt u meer weten over de nieuwe profielen in SlimLine 38 of bent u op zoek naar een specifiek systeem dat niet standaard beschikbaar is? Informeer dan naar de mogelijkheden bij Mark van Rosmalen of Bart Hellings, Projectadviseurs Architecten, via +31 (0)492 – 56 10 20. Zij helpen u graag.