Skip to main content
SBZ140
10 Apr 2018

Ondersteuning bij keuze voor profielbewerkingsmachine

Als u uw productiecapaciteit verder wilt uitbreiden of professionaliseren, overweegt u wellicht de aanschaf van een profielbewerkingsmachine. Die zijn er in verschillende varianten van klein tot groot en in diverse uitvoeringen voor verschillende toepassingsgebieden. Een ding horen we van alle klanten die er al een aanschaften: we willen nooit meer terug naar handmatige bewerkingen.

De bouw herstelt zich momenteel en het aantal projecten stijgt fors. Dat zien we bij Reynaers ook. We merken bovendien dat bedrijven hun productieapparaat gaan moderniseren. Men wil zich nog meer focussen op kwaliteit en efficiëntie. In samenwerking met haar strategische partners machinebouwer Elumatec en softwareleverancier Orgadata ondersteunt Reynaers gevelbouwers daarbij.

Profielbewerkingscentrum

Een profielbewerkingsmachine neemt alle bewerkingen voor zijn rekening. In de meest uitgebreide variant, legt u meerdere lengtes profielen op een transportband op voorraad, waarna de machine de profielen herkent en gaat bewerken. In deze module worden alle bewerkingen zoals boren, frezen en zagen gedaan. Vervolgens worden de delen getransporteerd naar buiten in een afnamemagazijn waar de delen met barcode kunnen worden bestickerd en vervolgens verder kunnen in het assemblageproces.

Nieuw of tweedehands

U twijfelt nog: zo’n SBZ140 is natuurlijk wel een flinke investering. Al eens gedacht aan een kleinere variant of een tweedehands exemplaar? Het is natuurlijk geen enkel probleem om kleinschalig te beginnen.

SBZ140

Wat levert het partnership met Reynaers, Elumatec en Orgadata u op?

Elumatec levert betrouwbare bewerkingsmachines. Deze kunnen aangestuurd worden met de Reynaers calculatiesoftware ReynaPro, die gebaseerd is op Logikal van Orgadata. Ook koppeling met ReynaFlow, het nieuwe productiemanagementsysteem van Reynaers is mogelijk. Zo krijgt u nog meer inzicht in uw totale productie.

Het voordeel van een Elumatec-machine is dat deze speciaal voor Reynaers-systemen wordt ingericht. Dit voorkomt problemen die met de standaard gereedschapset kunnen ontstaan. Uniek is bovendien de ondersteuning die geboden wordt door technische specialisten van Elumatec, Orgadata en Reynaers die ter plaatse instructie en training geven.

Daarnaast beschikt Reynaers Nederland in de persoon van Technisch Adviseur John van Kasteren over een specialist die bij u op locatie instructie en op maat gemaakte training kan geven.

Meer weten?

Wilt u de mogelijkheden van een bewerkingsmachine voor uw bedrijf weten? Neem dan contact op met uw accountmanager of John van Kasteren, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.