Skip to main content
Het BREEAM logo voor een gecertificeerd groen bouwproject.
29 Oct 2021

Reynaers guide to BREEAM

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. De specialisten van Reynaers Aluminium ondersteunen u bij het behalen van de beste score. Zij staan klaar om samen de meest geschikte oplossingen voor de gevelelementen in uw project te selecteren.

Kwaliteitslabel

BREEAM-NL beoordeelt projecten op integrale duurzaamheid. BREEAM-NL heeft vier keurmerken.

Voor nieuwbouwprojecten is er BREEAM-NL Nieuwbouw. Bestaande gebouwen worden beoordeeld met In-Use, sloopprojecten met Sloop en Demontage en complete gebieden met BREEAM-NL Gebied. Elk van de certificaten werkt met eigen punten en wegingen, maar het proces is voor allemaal gelijk.

De BREEAM-certificering is een kwaliteitslabel en moedigt aan om te focussen op zowel duurzaamheid bij het ontwerpen van gebouwen als op de milieu-impact van producten in gebouwen. Met een duurzaam gebouw wordt bespaart op operationele kosten en is er aandacht voor bijvoorbeeld binnenklimaat, ventilatie en lichttoetreding. Een gezonde werkomgeving is vanzelfsprekend beter voor het welzijn en de productiviteit van de gebruikers.

Distributiecentrum New Logic III in Tilburg is gerealiseerd met duurzame materialen, waaronder aluminium gevels, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken en het toepassen van warmtepompen. Het pand behaalde een Breeam Outstanding certificaat met een superhoge score van 98,48%. Het dak werd volledig voorzien van zonnepanelen. De energieproductie van het pand is dan groter dan het eigen verbruik.

Lees meer
Het New Logic III distributiecenter in Tilburg is BREEAM-gecertificeerd.

Wij helpen u om BREEAM te behalen

Het label beoordeelt het totale bouwconcept. BREEAM specificeert tien hoofdcategorieën waarop een gebouw wordt beoordeeld. Verschillende scores worden toegekend en gewogen voor elke categorie. Dit resulteert in een eindscore voor het project, in niveaus uiteenlopend van ‘geslaagd’ tot ‘uitstekend’.

Om de juiste systemen voor een project te kiezen en het eenvoudiger te maken om de hoogste BREEAM score te behalen, maakten we voor u de speciale Reynaers Guide to BREEAM.

Onze specialisten kunnen u helpen bij het selecteren van de meest geschikte systemen voor uw project maar u kunt hier ook direct zelf aan de slag.

Daarin komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gezondheid & welzijn: zorgen voor visueel comfort, luchtkwaliteit binnen, thermisch comfort, uitstekende akoestische prestaties.
  • Energie: vermindering van het energieverbruik door sterk geïsoleerde systemen.
  • Materialen: beschikbaarheid van gegevens over levenscycluseffecten, verantwoorde inkoop van bouwproducten.
  • Vervuiling: vermindering van geluidsoverlast.
  • Innovatie

Documenten voor het BREEAM-assessment

Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van de benodigde documenten die nodig zijn voor het BREEAM-assessment. Dit omvat de algemene documenten en certificaten en projectspecifieke informatie om uw BREEAM-score te verhogen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met de projectadviseurs van Reynaers Aluminium, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.

Copyrights

DC New Logic III - Habeon Architecten (architecten); Hennie Raaymakers (fotograaf)