Skip to main content
De Oliphant, Amsterdam
28 Oct 2020

Reynaers ontwikkelt samen met TGM elementgevel voor 'De Oliphant'

Werk en privé lopen steeds vaker in elkaar over. De renovatie van kantoorgebouw De Oliphant in Amsterdam Zuidoost sluit aan op het tijdperk waarin we tegenwoordig leven: een transparant en verstedelijkt gebouw. OZ Architecten besteedt in het ontwerp daarnaast aandacht aan duurzaamheid. Reynaers ontwikkelde samen met Technisch Gevelbouw Management (TGM) een elementgevel voor dit project. 

1350 beglaasde gevelelementen

Om het gebouw een transparante uitstraling te geven, gebruikt de architect natuurlijke materialen en veel glas. TGM monteert in totaal 1350 gevelelementen. Op de 15e verdieping is inmiddels het laatste element geplaatst, de bouw is hierdoor ''dicht''.

Samen innoveren

Reynaers ontwikkelde samen met TGM een speciale elementgevel dat is opgebouwd vanuit het concept raamsysteem. De elementgevel maakt prefabricage mogelijk. We maken gebruik van ‘just-in-time’ levering. Hierdoor is er weinig opslag nodig op de bouwplaats en het verkort de doorlooptijd van het totale project.

Meer informatie

Heeft u vragen over project De Oliphant? Neem contact op met de afdeling Support, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 31.

Foto constructie 'De Oliphant'