Skip to main content
Close-up of colour sample wall in the Reynaers Experience Room.
18 Dec 2019

Seaside A is de nieuwe standaard voorbehandeling bij 1 laags 60µm poedercoaten

Vanaf 1 januari 2020 levert Reynaers twee kwaliteiten voorbehandeling voor één laags 60 µm poedercoating: Seaside A en Seaside PA (pre-anodisatie). De huidige standaard voorbehandeling vervalt.

Seaside A wordt de nieuwe basis voorbehandeling, maar dan zonder prijsverhoging. Dit betekent dat Seaside A vanaf 2020 geleverd wordt op het prijsniveau van de huidige standaard voorbehandeling.

Voordelen Seaside A

De keuze voor de bescherming van aluminium profielen is afhankelijk van de locatie van het uiteindelijke gebouw waarvoor deze systemen bestemd zijn. Een gebouw op 500 meter van de kust of bij een industriezone met veel uitstoot van chemicaliën, vraagt een andere bescherming dan een woning in een zogenaamd mild gebied.

Met Seaside A wordt de voorbehandelingstijd verlengd. Dit resulteert in een verhoging van 1 gram naar 2 gram per m2 beitsen. Hierdoor wordt er nog meer verontreiniging weggehaald van het aluminium profiel. Zo krijgen aluminium ramen en deuren die gebruikt worden in normale, milde gebieden dus een betere bescherming.

Wat betekent dit voor u?

Tot en met 31 december 2019 wordt uw geleverde bestelling volgens het huidige prijsniveau  gefactureerd. Deze prijs staat ook op uw orderbevestiging.

Vanaf 1 januari 2020 wordt uw bestelling met Seaside A voorbehandeling geleverd volgens het prijsniveau van de huidige basis voorbehandeling.

Voorbeeld:
Bestelt u nu profielen met kleurcode 79 7M16 dan ontvangt u de orderbevestiging, afleverbon en factuur met daarop 79 7M16. De profielen zullen echter uitgevoerd worden als 75 7M16.

Welke kleurcode moet er voortaan gebruikt worden?

De Seaside A voorbehandeling geeft geen kleurverschil ten opzichte van de huidige basiskwaliteit voorbehandeling.

Maak voor het bepalen van de juiste kleurcode gebruik van de kleurcodecalculator op het Reynaers Klantenportaal.

ReynaPro

In januari worden de aangepaste prijzen voor Seaside A doorgevoerd in ReynaPro. U ontvangt een bericht wanneer deze update beschikbaar is. Totdat u de update heeft doorgevoerd, ziet u de oude prijzen in ReynaPro. De correcte prijs staat echter wel op de orderbevestiging van uw bestelling.

Vragen?

Heeft u vragen over Seaside A en de gevolgen voor u, neem dan contact op met uw accountmanager, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.