Skip to main content
Reynaers Aluminium Stiletto scharnier
21 Sep 2022

Slank, slanker, slankst: het nieuwe Stiletto scharnier

Voor het totaalplaatje van een project zijn de details extra belangrijk. Ludwig Mies van der Rohe zei niet voor niets “The devil is in the details”. Toch wordt een scharnier vaak gezien als een noodzakelijk kwaad bij het detailleren van deuren. Wat nou als je hier de kunst van het weglaten kunt toepassen? De nieuwe Stiletto scharnieren zorgen voor een minimale impact van het scharnier op de uitstraling van uw ramen en deuren.

Een nieuw Stiletto scharnier voor o.a. SlimLine 38

Het nieuwe Stiletto scharnier werd in samenwerking met Sobinco speciaal ontwikkeld voor SlimLine 38 (SL 38). Dit slanke raam- en deursysteem heeft dezelfde uitstraling als de slanke, stalen systemen van weleer.

De voordelen

Naast de slanke uitstraling heeft het nieuwe scharnier ook andere voordelen. Doordat de knoop van dit scharnier dichter bij het kader ligt, is er minder kans op vervormingen. Het scharnier past dus niet alleen visueel perfect bij de uitstraling van SlimLine 38, ook de prestaties van de deuren en ramen worden door het scharnier verbeterd. Met een diameter van 12mm en een lengte van 160mm is dit scharnier toepasbaar voor zowel binnen als buiten draaiende deuren.

Het scharnier is in alle afwerkingen mogelijk, zowel anodisatie als lak. Hierdoor sluit het naadloos aan bij de rest van de gevel, waardoor het bijna volledig wegvalt tegen het kader. Daarnaast is er ook rekening gehouden met de prijs-kwaliteitsverhouding: de Stiletto scharnieren zijn ruim 50% goedkoper dan de huidige scharnieren, en leveren dus een positieve bijdrage aan het totale kostenplaatje.

Nieuw Stiletto scharnier Reynaers Aluminium

Vragen?

Wilt u meer weten over het Stiletto scharnier? Neem contact op met Projectadviseurs Architecten Bart Hellings of Mark van Rosmalen, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20. Zij helpen u graag.