Skip to main content
Showpad
17 Dec 2021

Stap over op de nieuwe Showpad-app en voorkom veiligheidsrisico’s

In Showpad staat alle actuele technische en algemene informatie over de producten van Reynaers Aluminium. Onlangs werd de showpad-app vernieuwd. Dat ziet u aan de nieuwe uitstraling, maar ook qua functionaliteit zijn er dingen gewijzigd. Wat betekent dit voor u als gebruiker?

Beveiligingsrisico’s als u de oude legacy-app blijft gebruiken

De meeste gevelbouwers gebruiken momenteel voor Showpad de Windows Legacy-app. Vanaf 1 september 2021 wordt deze app door Showpad niet meer ondersteunt met beveiligingsupdates. Dit zorgt voor veiligheidsrisico’s. Die wilt u natuurlijk voorkomen. 

Het gebruik van de oude app ondersteunen wij niet meer vanaf 1 september 2021 en is op eigen risico. Het is daarom noodzakelijk dat u gaat werken met de nieuwe Showpad Windows Desktop-app.

Belangrijke verandering in functionaliteit: offline omgeving en downloaden van bestanden

De nieuwe desktop-app voor Showpad beschikt helaas niet meer over een offline omgeving. Dat betekent dat u in de nieuwe app de gewenste bestanden moet downloaden in Showpad om de bestanden te bekijken. 

Het verdwijnen van deze offline-omgeving betekent voor u een verandering in het openen van bestanden in Showpad. In de oude omgeving was er de functie ‘open in other app’. Die functie is in de nieuwe app niet meer aanwezig. Het is daarom belangrijk om bij ieder gebruik het gewenste bestand opnieuw te downloaden. Alleen zo beschikt u over de actuele versie en voorkomt u dat u werkt met verouderde documentatie. 

Maar ik heb gisteren het bestand al gedownload. Waarom kan ik dat zelfde bestand vandaag niet meer gebruiken?

Heeft u vandaag het document nodig dat u gisteren ook al heeft gedownload? Download het vandaag dan opnieuw. Zo bekijkt u altijd de laatste versie. Showpad heeft geen eigen revisiebeheer op de lokaal gedownloade documenten in uw Downloads-folder. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de laatste versie.

Het downloaden van de nieuwe app

U leest hieronder stap voor stap hoe u de nieuwe Showpad-app kunt installeren vanuit de Windows Store.

1.    Navigeer op uw computer naar de Windows Store. Typ vervolgens in de zoekbalk ‘Showpad’. Open nu ‘Showpad Desktop’ en klik op ‘downloaden’.

ICT instructie downloaden showpad app

2.    Start de app op. Vul bij de organisatie ‘reynaersnl’ in. Bij e-mailadres vult u uw geregistreerde mailadres in: Reynashow01@bedrijfsdomein.nl/com

Het openen van bestanden in de app

Het downloaden van bestanden in de nieuwe Showpad-app is erg gemakkelijk. Bovenaan het document vindt u drie puntjes. Zodra u daarop klikt, verschijnt de optie ‘download’. Het bestand wordt nu gedownload en lokaal op uw computer in de Downloads-folder opgeslagen. Een actieve internetverbinding is hierbij noodzakelijk. Vanuit uw Downloads-folder kunt u het bestand in een native pdf-viewer openen, bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader.

ICT instructie downloaden showpad app

Hulp nodig bij het gebruik van Showpad?

Neem contact op met de afdeling Support, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.