Skip to main content
Brandwerenheidstest op SlimLine 38 systemen.
25 Jun 2020

Succesvolle brandwerendheidstest voor SL 38-FP

In week 25 en 26 werd Reynaers raam- en deursysteem SL 38 uitvoerig getest op brandwerendheid bij DMT in Lathen. De enkele en dubbele deur van de serie behaalde gedurende de tests EI1 30 met Contraflam Lite glas van Vetrotech. In deze test is een combinatie van dubbel en triple beglazing gebruikt.

Het testprogramma is verder uitgebreid met een SL 38-FP draaikiepraam, met ook hier een resultaat van EI1 30. In de testen zijn ook de typische Nederlandse bouwaansluiting meegenomen. Dat wil zeggen dat de testen zijn uitgevoerd met aanslag. Met het bereiken van deze testresultaten is het mogelijk de SL 38 brandwerende ramen en deuren te produceren met CE-markering.

Verplichte CE-markering

Brandwerende deuren en ramen mogen vanaf 1 november 2019 alleen nog worden toegepast als ze zijn voorzien van een CE-markering. Het wel of niet hebben van een CE-markering is niet vrijblijvend. Het is een economisch delict om producten zonder CE te gebruiken voor categorieën waar die markering verplicht is gesteld. Maar erger dan dat is de aansprakelijkheid die hieruit kan voortvloeien. Zeker bij brandwerende ramen en deuren kan het dan een groot probleem zijn dat er producten zijn gebruikt zonder de verplichte CE-markering. Dat is een verantwoordelijkheid voor zowel (gevel)bouwers als ontwerpers en gebouweigenaren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over brandwerende ramen en deuren? Neem contact op met de afdeling Support, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 31.