Skip to main content
Reynaers Aluminium - elumatec machine
19 May 2022

Succesvolle samenwerking Reynaers Aluminium - elumatec

Reynaers Aluminium werkt al een aantal jaar uniek samen met elumatec voor bewerkingsmachines. Deze samenwerking heeft weer twee mooie orders opgeleverd. Het is goed om te zien dat onze klanten investeren in nieuwe machines en automatisering.

Twee mooie orders

Gruijters Aluminium uit Gemert bestelde de dubbelverstekzaagmachine elumatec DG244 en profielbewerkingscentrum (doorloopmachine) elumatec SBZ628. 

Dubbelverstekzaagmachine elumatec DG244 
De DG244 dubbelverstekzaagmachine heeft het beproefde elumatec-principe: zagen van onder. Hierdoor zijn de zaagtafels vrij toegankelijk. De grote zaagbladdiameters zorgen voor een optimaal gebruik van het zaagblad en biedt voldoende zaagcapaciteiten voor alle zaagsneden. Een groot voordeel is het zagen van buitenmaten bij alle hoekinstellingen. Daardoor is er bij verschillende profielhoogtes geen lengteberekening nodig. 

Profielbewerkingscentrum SBZ628XXL 
Het profielbewerkingscentrum SBZ628XXL neemt alle bewerkingen voor zijn rekening. Men kan 10 lengtes op het invoermagazijn leggen waarna de machine de profielen herkent en zelf de bewerkingsmodule induwt. In deze module worden alle bewerkingen zoals boren, frezen en zagen gedaan. Vervolgens worden de delen getransporteerd naar buiten in een afnamemagazijn waar de delen met barcode worden bestickerd en vervolgens verder kunnen in het assemblageproces.

ASW Gevelbouw uit Weert investeerde in de elumatec SBZ122 en de elumatec SBZ151 (16,3 mtr.), beiden zijn profielbewerkingsmachines.

Profielbewerkingscentrum SBZ122
Met profielbewerkingscentrum SBZ122 gaat ASW voor het efficiënt bewerken van aluminium profielen. Met dit 4-assige profielbewerkinscentrum vinden alle bewerkingen plaats op een stationair opgespannen profiel. Daarnaast bevat de machine een snelle positionering van de bewerkingsunit met een snelheid tot 120 m/min door het gebruik van dynamische servo-aandrijvingen.
Het vermijdt botsingen door automatische klemherkenning en –positionering

Profielbewerkingscentrum SBZ151 
Het 5-assige profielbewerkingscentrum SBZ151 (16,3 mtr.) is geconstrueerd voor het flexibel en efficiënt bewerken van aluminium profielen. Alle bewerkingen, zoals frezen, boren en zagen vinden plaats op een stationair opgespannen profiel. Daarnaast is een snelle positionering van de bewerkingsunit met een snelheid tot 66 m/min door dynamische servo-aandrijvingen mogelijk. De machine bevat de nieuwste generatie PC-, besturings- en regeltechnologie met onder andere 6-zijdige bewerking.

Meer informatie

Reynaers Aluminium geeft samen met elumatec graag de noodzakelijke ondersteuning en training. Technisch adviseur John van Kasteren is de specialist en uw aanspreekpunt op het gebied van machines voor het bewerken van aluminium. Neem gerust contact met hem op via telefoonnummer +31(0)492 – 56 10 31.