Skip to main content
Reynaers-Aluminium-Contour-rvs-beslag.jpg
25 Mar 2020

Tips voor het reinigen van RVS

Een rvs deur- of raamkruk geeft een luxe uitstraling aan uw raam of deur. Hoe zorgt u ervoor dat uw rvs mooi blijft? Producten van roestvast staal zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. U kunt deze producten eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Veeg het oppervlak daarna droog om watersporen te voorkomen.

Hardnekkige vlekken

Nylon sponsjes werken goed als het vuil hardnekkiger is, maar gebruik nooit staalsponsjes of wol- en staalborstels. Deze producten laten, naast mogelijke krassen, koolstofstaaldeeltjes achter. Dit kan zorgen voor roestvlekken als het materiaal nat wordt.

Hoe vaak?

Het standaard advies is om de rvs producten om de drie maanden te reinigen. Zeker in de buurt van de kust (zeeklimaat), in een industriële omgeving of dichtbij drukke wegen, is dit zelfs noodzakelijk om vervuiling te voorkomen. Is het rvs erg vies of langdurig niet schoongemaakt, maak dan gebruik van een milieuvriendelijke rvs cleaner. Ook bestaan er gels die die roestvorming kunnen verwijderen en een beschermlaag achterlaten.

Vermijd sterke reinigingsmiddelen

Rvs blijft mooi en glanzend door de juiste behandeling. Gebruik daarom nooit zilverpoets of reinigingsmiddelen die chloor of bleekmiddelen bevatten. Is het product hier toch mee in aanraking geweest? Spoel het dan meteen af met water.

Meer informatie

Heeft u vragen over het reinigen van rvs raam- en deurkrukken? Neem contact op met de afdeling Support, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)492 - 56 10 31.