Skip to main content
Touch beslag
28 Oct 2020

Tips voor kierstanden, snappers en sluitstukken

Met hang- en sluitwerk is meer mogelijk dan u wellicht weet. Zo kunt u eenvoudig kierstanden voor ventilatie regelen, ramen en balkondeuren dicht houden zonder ze te vergrendelen en een sluitstuk gebruiken om de druk op de vleugel te verminderen.

Chrono kierstand 12mm voor DK en KvD ramen

De Chrono kierstand 060.6145 is speciaal ontwikkeld voor draai-kiep (DK) en kiep-draai (KvD) ramen. Wanneer u deze stand inschakelt, kiept het raam maximaal +- 12mm waardoor u kunt ventileren met weinig warmte- en energieverlies. De kierstand is schakelbaar.

Dit artikel is per stuk te bestellen.

Let op: Dit artikel kan niet gekozen worden in Reynapro, maar staat wel volledig uitgewerkt in de Reynaers catalogus Opening Windows.

Chrono Kierstand 4mm voor DK en KvD ramen

Ook Chrono kierstand 060.6144.-- is speciaal ontwikkeld voor draai-kiep en kiep-draai ramen En ook deze kierstand maakt het mogelijk om te ventileren met weinig warmte- en energieverlies. Het voordeel van deze kierstand is dat deze bediend wordt doormiddel van de raamkruk. 

De kierstand wordt bereikt tussen de kieppositie en de draaistand, wanneer de greep over een hoek van 45° verdraaid is. De ventilatie zal grotendeels plaats vinden aan de bovenzijde van het raam omdat de dichtingsrubber dat verticaal zit het deels contact zal blijven houden met het kader. 

Dit artikel is per stuk te bestellen. 

Let op: Dit artikel kan niet gekozen worden in Reynapro,  maar staat wel volledig uitgewerkt in de Reynaers catalogus Opening Windows. 

Chrono Snapper t.b.v. ramen en balkondeuren

Ramen en balkondeuren dicht houden zonder dat ze vergrendeld moeten worden kan met de Chrono Snapper 060.6153.--.  

De snapper wordt vaak in de buurt van de handgreep gemonteerd. De tap wordt in de vleugelgroef geschroefd. Daarom wordt ter plaatse van de tap een speciale tringel met sleuf toegepast zodat de tringel vrij kan bewegen/schuiven als de handgreep bediend wordt. De snapper kan ook bovenaan of onderaan gemonteerd worden (horizontale montage). 

De snapper is per stuk of per groot verpakking te bestellen.

Let op: Dit artikel kan niet gekozen worden in Reynapro, maar staat wel volledig uitgewerkt in de Reynaers catalogus Opening Windows. 

Regelbaar Chrono sluitstuk

Regelbaar Chrono sluitstuk 060.6242.— kan worden toegepast om meer of minder aandrukking van de vleugel te bekomen. Dit kan bijvoorbeeld helpen om extra wind- en waterdichtheid te krijgen. Het regelbereik van het sluitstuk is van -2,5 mm tot +1,5 mm en staat door middel van merktekens aangegeven. 

Het sluitstuk is per stuk en per groot verpakking te bestellen. 

stand -2,5: minder aandrukking
stand 0: neutrale stand
stand +1,5: grotere aandrukking 

Tip: gebruik Chrono Logic

Met Chrono Logic bepaalt u op een eenvoudige manier voor elk raamelement het vereiste Chrono beslag. Koppel ReynaPro aan Chrono Logic en u hoeft de raamparameters niet per element opnieuw in te voeren. Het programma genereert een PDF-bestand bestaande uit een artikelenlijst en een montagetekening met de exacte positie van vleugel- kaderbeslag. 

Meer informatie

Heeft u vragen over bovenstaande artikelen? Neem dan contact op met de Technisch Adviseurs Hang- en Sluitwerk, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.