Skip to main content
Visie van architecten op woningbouw
03 Dec 2020

Visie van architecten op woningbouw

Waarop baseert een architect eigenlijk zijn ontwerp? Ideeën van bewoners vormt hij om tot een echt huis. Hier begint jouw nieuwe thuis.

Bijzondere materialenbank in Lieshout

Villa S in de Brabantse weilanden oogt aan de straat gesloten en introvert maar blijkt aan de achterkant verrassend open dankzij een aluminium schuifpui. Het interieur is juist expressief met een grote rijkdom aan materialen. Architectuurcriticus Jeroen Junte neemt je mee door de villa.

Ontdek meer over het materiaalgebruik van de architect.

Lees meer

Transformatie van Villa in Veghel

Een jaren 60 bungalow in Veghel heeft in 2017 een complete metamorfose ondergaan. Naar ontwerp van Hans van der Tillaart van Leenders architecten is een bescheiden bakstenen woning omgetoverd tot een lichte modernistische villa met lange zichtlijnen en een verticaal accent.

Ontdek meer over de metamorfose van deze Veghelse villa.

Lees meer

Duurzame BILT-woning in Utrecht

Een circulair en flexibel woningbouwsysteem, dat is BILT. Deze modelwoning groeit mee met de wensen van de bewoners, is onderhoudsvrij en levert energie. En dat niet alleen. De toegepaste onderdelen worden geprefabriceerd en op de bouwplaats geassembleerd. Wat is het idee hierachter? Architect Max Brobbel vertelt.

Ontdek meer over deze duurzame woning in Utrecht.

Lees meer

Een huis om thuis te komen

Trots zijn ze, de familie Jacobs-Kester op hun gerenoveerde woning uit 1956. Architect Joris Molenaar is dat ook, maar toen hij de woning voor het eerst zag, vroeg hij de bewoners ‘Menen jullie dit serieus?’. “Nu vind ik het juist een van mijn meest geslaagde ontwerpen.”

Kijk binnen in deze woning in Ulvenhout.

Lees meer

Meer inspirerende video's bekijken? Kijk dan op het YouTube-kanaal van Reynaers Aluminium.