Skip to main content
Close-up of colour sample wall in the Reynaers Experience Room.
10 Apr 2018

Voorkom kleurverschil bij moffelen

Kleurschil tussen kozijnen en aanvullende materialen zoals zetwerk en waterslagen dat wilt u natuurlijk niet. Benieuwd wat u kunt doen om dit te voorkomen?

Kleurverschil

Ondanks dat materialen in dezelfde RAL kleur besteld worden, komt het regelmatig voor dat er achteraf kleurverschil blijkt te zijn tussen de diverse aluminium onderdelen zoals waterslagen, aluminium zetwerk en panelen. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat het materiaal bij verschillende bedrijven gemoffeld wordt. Dit probleem kunt u voorkomen door de poederreferentie van de bestelde RAL kleur te communiceren met het moffelbedrijf waar het aanvullend materiaal wordt gelakt. Zo kan het kleurverschil tot een minimum beperkt blijven.

Poederreferenties

Vraag de betreffende poederreferentie op via de de afdeling Customer Service. Gebruikt u Showpad? Dan vindt u de lijst met poederreferenties op Showpad via “Reynaers NL”, “bedrijf”, “poederreferenties”.

Meer informatie

Heeft u vragen over het moffelen van profielen en aanvullende materialen? Of over poederreferenties? Neem contact op met de afdeling Customer Service, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)492 - 56 10 21.