Skip to main content
Reynaers maintenance kit displayed on table.
17 Dec 2018

Voorkom vlekvorming op het lakwerk

Krijgt u wel eens klachten over vlekvorming op door u gemaakte aluminium ramen, deuren of gevels? Onzorgvuldig gereinigde verstekken of t-verbindingen tijdens de productie zijn vaak de aanleiding voor vlekvorming. Vlekken kunt u eenvoudig zelf voorkomen door correcte reiniging.

Als verstekken en t-verbindingen niet goed gereinigd worden tijdens de productie in uw fabriek, kan vlekvorming op het lakwerk ontstaan. Onder invloed van UV-straling kunnen siliconenresten of resten van bijvoorbeeld Reynaprotector de lak aantasten. Hierdoor kan onomkeerbare verkleuring van de besmeurde zone ontstaan. 

Die vlekvorming kunt u zelf voorkomen door het profiel goed te reinigen. 

De oplossing

Voorkom klachten door vlekvorming. Voor een goede reiniging van het verstek en t-verbindingen adviseren wij om tijdens de productie Reynaers safety clean en Reynaers Multifoam als reinigingsproducten te gebruiken.

Werkwijze

Volg voor een goede reiniging onderstaande stappen:

Stap 1: 

Gebruik als eerste Reynaers safety clean. Dit is een veilige en veelzijdige ontvetter voor het reinigen van verstekken en vervuiling tijdens de productie. Safety clean verwijdert anorganische vervuiling door lijmresten, afdichtingsmiddel, hars, olie, vet, was, teer etc. 

Werkwijze: 

  • Spuit het verstek in met Reynaers Safety clean.
  • Na +/- 30 seconden het afdichtingsmiddel en de safety clean afnemen met schoonmaakpapier.

Stap 2: 

Gebruik hierna Reynaers multifoam. Dit is een universele schuimspray die ontvet, reinigt en organische vervuiling verwijdert. 

Werkwijze: 

  • Spuit het verstek in met Reynaers Multifoam
  • Wrijf droog met schoonmaakpapier
Slecht gereinigd verstek

Bestellen

Reynaers safety clean en Reynaers multifoam zijn beschikbaar in deze varianten:

  • Reynaers safety clean (spuitbus 500 ml.): 086.9331.--
  • Reynaers safety clean (2 liter): 086.9231.--
  • Reynaers Multifoam (spuitbus 500 ml.): 086.9230.--

Meer informatie

Wilt u meer weten over het reinigen van de aluminium profielen tijdens het productieproces? Neem dan contact op met uw accountmanager of de afdeling Support, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.