Aan het woord

Klanten en medewerkers vertellen hun verhaal

Hoe staan onze klanten in de markt en in het leven? Wat beweegt onze medewerkers? Welke ontwikkelingen zien zij? En hoe gaan ze daar mee om? U leest het in dit blog.

Op het internationale voetbaltoernooi van Reynaers Aluminium ontbrak natuurlijk ook het Nederlandse ''oranje'' team niet. Een flink aantal spelers is nog steeds in dienst. Herkent u ze?

Rechts op de foto: Norbert als trainer in een speciaal hiervoor gekochte Rinus Michels lookalike jas.

Dilemma voor rayonmanager Norbert van Oijen: wat ga je doen na je pensioen?

Bourgondiër, mensenmens, kook- en taalfreak en bovenal workaholic. Enkele typeringen die uitstekend passen bij rayonmanager Norbert van Oijen. Reynaers Aluminium is ‘’een levenswijze’’. Hoe ga je dan verder als je na 33 jaar in mei met pensioen gaat? Word je adviseur of begin je een soepwinkel?

 

Norbert van Oijen: ''’Mijn eigen zwaktes kan ik in anderen niet waarderen.'' Benieuwd welke hij bedoelt? Lees meer

Niels Dijkema: ''De betrokkenheid binnen familiebedrijven, die vind ik echt belangrijk. Die willen wij binnen Dijkema ook steeds uitstralen.’’

De rol van slanke puien, domotica èn glas in de woning van de toekomst

Sinds januari 2019 staat Niels Dijkema aan het roer van gevelbouwer Dijkema Ramen en Deuren. Zijn carrière begon hij er lang geleden met het recht slaan van kromme spijkers. Inmiddels is hij directeur-eigenaar van het familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat. Hoe vult hij die rol in? En hoe denkt hij over het belang van kritisch meedenken?

 

Niels Dijkema: ‘’Niet alles wat gevraagd wordt, hoef je te maken.’’ Lees meer

Zoals iedere chauffeur, weet Harrie haarfijn te vertellen in welke vrachtwagens hij allemaal gereden heeft: ‘’eerst twee keer in een Volvo, daarna in een Scania, toen in een DAF en nu als laatste weer in een Scania.’’

Ambassadeur Harrie neemt na 39 jaar afscheid

Op trouwfeest uitgenodigd worden bij een van de klanten en er optreden met Frans Bauer als jouw voorprogramma. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Als iemand het visitekaartje van Reynaers is, dan is het wel chauffeur Harrie Verwegen. Hij kreeg dan ook niet voor niets de bijnaam ambassadeur van Reynaers. Hij neemt na 39 jaar noodgedwongen afscheid van zijn collega’s bij Reynaers èn van zijn klanten: ‘’Twee nieuwe kunstknieën zorgen ervoor dat ik niet meer met de vrachtwagen op pad mag.’’

 

Harrie: ''Gezondheid is belangrijker dan 40 dienstjaren vol maken.'' Lees meer

Andreas Ververis vergelijkt Hermeta met een Zwitsers zakmes: betrouwbaar, vlijmscherp en vol verrassingen.

Happy people, beautiful products

De klant aan het woord. Dit keer Andreas Ververis, directeur gevelbouw van Hermeta, die vertelt over de nieuwe manier van werken binnen het bedrijf. Klakkeloos offertes maken is verleden tijd. Inmiddels staat waarde toevoegen centraal. Ververis: ‘’Iedereen mag geld verdienen, of nee iedereen móet geld verdienen.”


En waarom organiseert Hermeta eigenlijk workshops werkgeluk? Lees meer

Rob Grein: ''ik wil in 2020 graag de Kennedymars lopen, een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur afgelegd moet zijn. Mijn vrouw weet dat echter nog niet, dus dat moet ik haar nog wel even vertellen.''

Een doorzetter met een driedubbele hoofdletter D

Projectmanager Rob Grein van Reynaers fietste in 2019 tijdens Alpe d’Huzes drie keer deze ‘’Nederlandse berg’’ omhoog. Een geweldige prestatie, zeker omdat hij 2 jaar eerder dacht wellicht nooit meer goed te kunnen lopen. Rob vertelt over zijn carrière, zijn hobby’s en over de impact van een ernstig ongeluk. En over doelstellingen die hij zich graag stelt. Zowel privé als zakelijk.

 

Rob Grein: ‘’Ik ben niet zo goed af te remmen.’’ Lees meer

Gevelbouwer Van Oorschot uit Helmond maakt alle aluminium gevelelementen voor de NEZZT woningen.

How do they do it: van aluminium profiel, tot kozijn tot NEZZT woning

Snel inspelen op de woningnood kan met de modulaire en circulaire NEZZT woningen. Die bieden tijdelijke huisvesting en zijn niet alleen snel te bouwen maar indien nodig zelfs te verplaatsen of demonteren. De prefab woningen worden op de bouwplaats op de fundering geplaatst en aangesloten op o.a. de riolering.

 

Hoe worden deze prefab woningen en de toegepaste aluminium ramen en deuren eigenlijk gemaakt? Lees meer

Edgar van Ginkel vertelt in het kort over de geschiedenis van Reynaers: van ongeïsoleerde systemen, kermit en de rolodex tot het nieuwe klantenportaal.

Solliciteren bij moeder Reynaers

In 2019 is Reynaers 50 jaar actief in Nederland. Directeur Edgar van Ginkel werkt er al ruim 30 jaar en maakt dus al lang deel uit van dit succesvolle Belgische familiebedrijf. Van Ginkel vertelt openhartig: over zijn carrière, de samenwerking met CEO Martine Reynaers, over veranderingen en irritaties.

 

‘’Moeder Reynaers was aanwezig bij mijn sollicitatiegesprek en vond het goed dat ik aangenomen werd. Ik paste wel bij de familiecultuur.’’ Lees meer

Monica Arenas - Van Aerle: ‘’Mensen die mij nog niet zo goed kennen, vinden mij vaak erg blij en een beetje hyper.''

Meiske, wil je mij nooit meer bellen

‘’Superleuk dat je er was. Kom je de volgende keer weer om met je glimlach onze dag op te fleuren?’’ Dit bedankje ontving Monica Arenas - Van Aerle van een bewoonster van De Pannehoeve voor haar aanwezigheid en hulp tijdens de MVO-dag in september 2018. Dat staat in schril contrast met een van onze klanten die haar nooit meer aan de telefoon wil.

 

Wie is Monica die binnen Reynaers verantwoordelijk is voor de financiële administratie? Lees meer

Mark, Karel en Bart van Oorschot vertellen over hun familiebedrijf. ''Groeien is eigenlijk nog steeds geen ambitie. Het gebeurt. En dat is prima.''

We bewegen nu sneller dan vroeger

De klant aan het woord. We gingen daarom op bezoek bij Van Oorschot Aluminium Constructies in Helmond dat nog geen 2,5 kilometer bij Reynaers vandaan zit. Bart en Mark van Oorschot namen het stokje over van hun vader Karel. De broers vertellen over tevredenheid vroeger en over nu; En over groeien, terwijl dat eigenlijk geen ambitie is. 
 

Hoe stond een te grote wenteltrap aan het begin van de stormachtige ontwikkeling van dit familiebedrijf? Lees meer 
 

Van der Looij: ''Het zou toch geweldig zijn als een kozijn vanuit het BIM-model van de architect rechtstreeks naar de bewerkingsmachine van de gevelbouwer kan worden gestuurd.''

De eerste helft van 2018 door de ogen van Hans van der Looij

Wat gebeurde er dit eerste half jaar van 2018 bij Reynaers? Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager bij Reynaers, vertelt over de groei van meer dan 20 % die al vier jaar op rij doorzet en hoe die bij te benen; En over anodiseren, de ontwikkelingen op het gebied van hoogbouw, het nieuwe hang- en sluitwerk Touch en de plannen voor de rest van 2018.


Van der Looij: ''Ik geloof in samenwerking. De verbindende kracht van aluminium, het nieuwe boek van Reynaers laat dat zien.'' Lees meer
 

Peter de Beer is fervent motorrijder en initiator van de jaarlijkse Reynaers motortoertocht.

Ik wist niks over hang- en sluitwerk

De modebranche verruilen voor een carrière in raam- en deurbeslag. Peter de Beer, accountmanager hang- en sluitwerk bij Reynaers, maakte deze ongebruikelijke overstap en is daar nog steeds blij mee. ‘’Aan mijn eerste baan heb ik wel een schoenenfetish overgehouden. Ik heb zo’n 60 paar in de kast staan’’ lacht hij.
 

Hoe combineert De Beer hang- en sluitwerk met aluminium en mode met zijn andere tijdrovende hobby: motorrijden? Lees meer

John van Kasteren vertelt over aluminium, voetbal en weddenschappen.

Klanten bepalen mijn agenda

Technisch adviseur John van Kasteren van Reynaers brengt veel tijd door op locatie bij klanten. Hij geeft ondersteuning bij ReynaPro, EOS, productieoptimalisatie en installaties van bewerkingsmachines. ‘’In gesprekken met klanten gaat het over aluminium, maar natuurlijk ook over andere belangrijke dingen zoals voetbal’’ legt John uit.
 

Maar voetbalweddenschappen met klanten, kan dat eigenlijk wel? Lees meer