Brandwerendheid

Aluminium is een niet-brandbaar materiaal. Het heeft een smelttemperatuur van meer dan 600 graden. Het is tevens een interessant materiaal om brandwerende oplossingen te creëren. Deze systemen vereisen specifieke oplossingen om aan de noodzakelijke eisen van de voorschriften van 30 of 60 minuten vuurbestendigheid te ​​voldoen. Deze tests worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met verschillende erkende Europese laboratoria, zoals WFR, IFT, Efectis Group en ITB.

Veilgheid draait om mensen

Het Bouwbesluit, brandcompartimentering, capaciteit van vluchtroutes, Europese normen. Er worden veel eisen gesteld aan paniek- en vluchtwegen. Zaken die verankerd zijn in wettelijke kaders en kwaliteitsborging. En toch is er eigenlijk maar één ding echt belangrijk: de veiligheid van de gebruikers van een gebouw.

“Laten we vooral niet vergeten waar het om gaat: dat bij calamiteiten iedereen veilig uit een gebouw kan komen”, vertelt technisch manager Bert Maas. “Vluchtwegen moeten gegarandeerd veilig zijn. Dat geldt voor de route naar de uitgang, maar ook voor de deuren.”

Lees hier het hele artikel over hoe Reynaers veiligheid garandeert.

Kogelbescherming
Sommige specifieke systemen zijn ontworpen om kogelinslag te weerstaan. De toepassingsgebieden van deze systemen zijn nauw verbonden met de banksector, postkantoren enz. Tests worden uitgevoerd in kennis testlabs zoals TNO en de Koninklijke Militaire School.

                                
 

CS 77-BP raamkogelwerend variant
CS 77-FP deurbrandwerend variant