MVO: balans en synergie tussen people, planet èn profit

  Klik op bovenstaande prezi-presentatie voor een overzicht van de Reynaers-activiteiten op gebied van MVO.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bedrijven die structureel investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben een voorsprong ten opzichte van bedrijven die dat niet doen. De toenemende druk op het klimaat, de schaarste aan grondstoffen, maar ook andere omstandigheden zoals de economische crisis, zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven zich bewust worden van hun verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Bovendien zorgt een eerlijk en goed MVO-beleid ervoor dat deze bedrijven zich kunnen onderscheiden en hun concurrentiekracht kunnen vergroten.

balans en synergie tussen People, Planet èn Profit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bij Reynaers in het beleid verankerd en dat past uitstekend bij het bedrijfsmotto Together for Better. Directeur Edgar van Ginkel vertelt: “’de toenemende aandacht die Reynaers heeft voor MVO is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze partners, zoals architecten, investeerders, opdrachtgevers, aannemers en leveranciers: De afgelopen jaren hebben we vele maatregelen genomen die niet alleen tot besparingen leiden op bijvoorbeeld energie en afval, maar ook positieve gevolgen hebben voor onze medewerkers, partners en bedrijfsresultaten. Dat is ook de kern van ons MVO-beleid: een stevige balans en synergie tussen People, Planet èn Profit.”

Ambitie

Reynaers onderneemt al klimaatneutraal, maar de ambitie is nog groter. Van Ginkel: ‘’We willen onze CO2-uitstoot de komende drie jaar steeds met 5 % verlagen. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een klimaatneutraal product dat we binnen een jaar willen introduceren.’’

Resultaat

Er gebeurt al veel op uiteenlopende gebieden zoals efficiënter produceren, verminderen van het energieverbruik, toepassen van duurzame, recyclebare materialen, verbeteren van de communicatievoorzieningen en werken aan innovatieve en duurzame producten en oplossingen. Raam- en deursysteem CS 68 en schuifsysteem CP 130, beiden toegepast bij de renovatie van 270 appartementen van wooncomplex Weezenhof in Nijmegen, ontvingen van het NIBE het DUBOkeur®. Reynaers gaat bovendien actief samenwerkingsverbanden aan met onder meer Alu Eco, Duurzaam Gebouwd en Climate Neutral Group.

 
MVO-dag

Together for Better brengt Reynaers ook echt letterlijk in de praktijk. In 2014 organiseerde Reynaers haar eerste MVO-dag. Medewerkers staken enthousiast de handen uit de mouwen bij vier maatschappelijke projecten. In 2015 kreeg deze dag een vervolg en werden zes projecten opgepakt. ‘’Medewerkers ervaren het als bijzonder om via de werkgever de kans te krijgen om op deze manier iets voor een ander te kunnen doen. Wij willen gewoon goed zorgen voor onze mensen en onze omgeving.’’ besluit Van Ginkel.

Bekijk hier het verslag van de MVO-dag in 2017.

Bekijk de prezi-presentatie voor de samenvatting van de activiteiten van Reynaers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

    

    
Fotograaf: Rob Fritsen