Veiligheidstesten

Zorgen voor een maximale veiligheidsniveau van bouwelementen is een van de topprioriteiten van Reynaers., Reynaers creëerde een speciale testcentrum, waarin alle tests strikt worden gecontroleerd. Naast de interne testfaciliteiten biedt het Reynaers Institute volledige ondersteuning voor het testen bij externe testlaboratoria. Uitgebreid advies en ondersteuning, productie van test-elementen, installatie op locatie, ... het is allemaal een deel van expertise van Reynaers.

Interne veiligheid testen

Op het Reynaers Institute zijn diverse tests uitgevoerd om de impact-en inbraakwerendheid van een systeem te meten. Een botslichaam in de vorm van een dubbele band wordt gebruikt om het effect van zachte en zware body impact op het element te meten. Onze testfaciliteiten zijn ook volledig uitgerust voor statische, dynamische, of handmatig inbreker testen.

Externe veiligheid testen

Tests op de kogelimpact op profielsystemen worden uitgevoerd in speciale testlaboratoria zoals bij TNO en de Koninklijke Militaire School. De weerstand van de systemen tegen branddoorslag, wordt getest in nauwe samenwerking met verschillende erkende Europese laboratoria, zoals WFR, IFT, Efectis Group en ITB. Proeven met de rookdichtheid en de rooklekkage van de systemen worden uitgevoerd in me testlaboratoria zoals ITB, IFT en MPA Braunschweig.