In Detail

Aluminium innovaties en meer voor architecten

Wilt u aluminium ramen, deuren en gevels opnemen in uw ontwerp? Bekijk dan ook eens onderstaande design-oplossingen. Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze of de uitwerking van een geveldetail? Neem dan contact op met een van de adviseurs, bereikbaar via +31 (0)492 – 56 10 20.

Wat kan Avalon betekenen voor uw project?

Avalon is een Virtual Reality simulatieruimte op de Reynaers Campus in Duffel. In deze ruimte kunt u toekomstige gebouwen bezoeken in een virtuele omgeving.  Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om tijdens het bezoek te overleggen over oplossingen en daadwerkelijk te wijzen naar knelpunten

 

Lees hier hoe Avalon werkt

Hoeveel rails zijn er nodig om een schuifpui te maken en wat betekent dit voor de uitstraling van uw schuifpui?

Geniet u graag volop van het zicht op uw tuin en terras? Dan is een schuifdeursysteem precies wat u zoekt. Met een aluminium schuifdeur of vouwwand trekt u buiten naar binnen. Maar het aanbod is groot, daarom helpen we u graag om het juiste systeem te kiezen.

 

Lees meer

Goede communicatie tussen architect, aannemer en opdrachtgever is belangrijk.

Nieuwe bestekservice Reynaers Aluminium

Een bestek moet duidelijk en volledig zijn, daarom is het belangrijk dat een bestek wordt opgesteld volgens een herkenbare besteksystematiek. Daarvoor ontwikkelde Reynaers Aluminium een nieuwe bestekservice: bestek.reynaers.nl 

 

Lees meer

Reynaers Aluminium garandeert dat de systemen voldoen aan de hoogste technische specificaties en normen.

Garantie bij oppervlaktebehandeling

Reynaers Aluminium garandeert dat de systemen voldoen aan de hoogste technische specificaties en normen. Wij geven dan ook 10 jaar systeemgarantie. Dit is een verzekering op de aluminium profielen, lak of anodisatielaag, alsmede betreffende de isolatie. Op de accessoires, verlenen wij 5 jaar systeemgarantie.

Lees meer

Waarom aluminium ramen en deuren de beste keuze zijn bij nieuwbouw

Aluminium ramen en deuren de beste keuze bij nieuwbouw?

Aluminium voldoet perfect aan de eisen die worden gesteld bij nieuwbouw, al bestaan er ook nog een aantal misverstanden. Wat vinden klanten belangrijk wanneer ze nieuwe ramen kiezen? De belangrijkste eisen zijn energie-efficiëntie, gevolgd door onderhoudsvriendelijkheid en goede garantievoorwaarden. Eigenschappen waar Reynaers Aluminium ook op inzet.

Lees meer aluminium ramen en deuren

De raam-en deursystemen van Reynaers Aluminium zijn voorzien van een hoge kwaliteit EPDM-dichtingen die lucht en water tegenhouden tijdens de volledige levensduur van de elementen. 

Waterdichtheid: Oog voor detail en design met verborgen ontwatering

Waterdichtheid en winddichtheid zijn belangrijke elementen bij het bepalen van de kwaliteit van een gebouwsysteem en de prestaties van een gebouwschil. Architecten en gebruikers vragen ons regelmatig of en waar er water in een gevelelement mag komen. Het antwoord dat wij dan geven: Ja, dat mag maar uiteraard niet overal.

 

Lees meer over afwateringsconcepten, waterkapjes en verborgen ontwatering.

Hang-en sluitwerk kan een echte blikvanger vormen. 

Hoe maakt u de juiste keuze in beslag?

Welk beslag kiest u voor uw ramen, deuren en schuifdeuren? De mogelijkheden op het gebied van hang-en sluitwerk zijn groot. Wilt u beslag in dezelfde kleur als het kozijn? Geanodiseerd of RVS? Scharnieren in dezelfde kleur. Er zijn volop mogelijkheden.

 

Lees meer

Stel er is brand, bijvoorbeeld in een basisschool. Vuur. Rook. Alle kinderen en leerkrachten moeten snel naar buiten. Dan moet de vluchtdeur in deze school in één beweging veilig te openen zijn. Altijd. Weet u welke anti-panieksloten u dan moet toepassen volgens de norm EN 179 en EN 1125?

Anti panieksloten wijzer

Veiligheidsnormen EN 179 en EN 1125 zijn belangrijk. Als architect wilt u natuurlijk voldoen aan de regelgeving, maar die is vaak ingewikkeld. Twijfelt u of u anti-panieksloten moet gebruiken? In samenwerking met Fuhr ontwikkelde Reynaers Aluminium een kort stappenplan. Het helpt u op weg om de juiste oplossing te kiezen.

 

Lees meer

 

Volop ontwerpvrijheid door o.a. de maximale vleugelhoogte van 3,6 meter en vleugelbreedte van 3 meter. Glasdiktes van 63 mm en een maximaal glasgewicht van 400 kg zijn mogelijk. Verdiepingshoge hefschuifdeuren zijn hierdoor mogelijk.

MasterPatio: nieuw hefschuifsysteem met verdiepingshoge oplossingen

Opvallend minimalistische aanzichtbreedtes. Hoog isolerend. Royale afmetingen en uiterst comfortabel in gebruik. Het is die combinatie van design, technische specificaties en bedieningsgemak die MasterPatio hèt hefschuifsysteem van de toekomst maakt. Het systeem ontving in 2021 de Red Dot Award.

 

MasterPatio is niet alleen geschikt voor de reguliere woningbouw. Het systeem voldoet ook uitstekend voor hoogbouw. Waarom? Lees meer.

Het aanbod cradle-to-cradle producten in het assortiment van Reynaers Aluminium groeit flink.

Cradle to Cradle gecertificeerde aluminium gevelsystemen

Wilt u Cradle to Cradle Certified products toepassen in uw ontwerp? Steeds meer raam-, (hefschuif)deur- en vliesgevelsystemen zijn hiervoor gecertificeerd.

 

Onder meer het nieuwe hefschuifsysteem MasterPatio, de raam- en deursystemen SL 38 en MasterLine 8 en vliesgevelsysteem CW 50-HI zijn gecertificeerd. Lees meer.

 

 

Distributiecentrum New Logic III in Tilburg behaalde het certificaat Breaam Outstanding.

Reynaers guide to BREEAM 

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. De specialisten van Reynaers Aluminium ondersteunen u graag bij het behalen van de beste score.

 

In de speciale Reynaers guide to BREEAM staat de uitleg voor u op een rij. Lees meer.

 

De eis die BENG stelt op gebied van kozijnen kan verschillen, afhankelijk van de eisen voor de andere gebouwdelen en andere categorieën.

Uw ontwerp BENG mét aluminium? Wij helpen u graag bij de systeemkeuze

Sinds begin 2021 is het wettelijk verplicht om bijna energieneutraal te bouwen. Dat heeft ook consequenties voor de systeemkeuze voor uw project. In dit artikel een aantal tips voor BENG ontwerpen mét aluminium.
 

Lees meer.

Het SL 38 raam- en deursysteem is ontworpen door en voor architecten. 

Nieuwe profielen in SL 38

Raam- en deursysteem SL 38 is een slank systeem dat elegantie en comfort combineert met een uniek ontwerp. De samenwerking met de markt zetten we nu voort met de ontwikkeling van een aantal nieuwe profielen. Het steellook systeem is uitgebreid met een verbeterde stolpaansluiting, een bredere aanslag en een minder diep verstevigingsprofiel.


Lees meer.

De afkorting BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. De nieuw gestelde eisen die gelden vanaf januari 2021 zijn strenger dan voorheen, om zo het energiegebruik door gebouwen te beperken.

Verplicht bijna energieneutraal bouwen - BENG

Sinds begin dit jaar is het wettelijk verplicht om bijna energieneutraal te bouwen. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als renovatie en transformatie. Deze nieuwe eis wordt BENG genoemd. Wat betekent dit voor aluminium gevelelementen?

Lees meer.

De MasterLine 8 taatsdeuren hebben een hoge isolatiewaarde en zijn dankzij een bodemprofiel lucht-, wind- én waterdicht.

Nieuw: MasterLine 8 pivot deur

Een eigentijdse uitstraling geven aan uw ontwerp? Gebruik een pivot deur of taatsdeur. Sinds kort is deze ook in aluminium raam- en deursysteem MasterLine 8 beschikbaar.


Ontdek aan welke technische specificaties de MasterLine 8 pivot deuren voldoen. Lees meer.

Binnen de MasterLine 8 serie is het mogelijk RB glass te integreren met een standaard blokprofiel.

Nieuw: Geïntegreerde balustrade in MasterLine 8

De ontwikkeling van raam- en deursysteem MasterLine 8 staat niet stil. Nieuw in de serie is de geïntegreerde balustrade. Hierbij wordt een sleuf uit de profielen gefreesd. Daarin kan met behulp van eindstukken het glas worden geplaatst.


Naast dat er geen aparte constructie nodig is voor een balustrade, bevat de MasterLine 8 serie nog vele voordelen. Lees meer.

De Projectadviseurs Architecten Bart Hellings en Mark van Rosmalen helpen u graag.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels van Reynaers Aluminium? Bekijk de website of neem contact op met Bart Hellings of Mark van Rosmalen, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.