In Detail

Aluminium innovaties en meer voor architecten

Wilt u aluminium ramen, deuren en gevels opnemen in uw ontwerp? Bekijk dan ook eens onderstaande design-oplossingen. Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze of de uitwerking van een geveldetail? Neem dan contact op met een van de adviseurs, bereikbaar via +31 (0)492 – 56 10 20.

De eis die BENG stelt op gebied van kozijnen kan verschillen, afhankelijk van de eisen voor de andere gebouwdelen en andere categorieën.

Uw ontwerp BENG mét aluminium? Wij helpen u graag bij de systeemkeuze

Sinds begin 2021 is het wettelijk verplicht om bijna energieneutraal te bouwen. Dat heeft ook consequenties voor de systeemkeuze voor uw project. In dit artikel een aantal tips voor BENG ontwerpen mét aluminium.
 

Lees meer.

Het SL 38 raam- en deursysteem is ontworpen door en voor architecten. 

Nieuwe profielen in SL 38

Raam- en deursysteem SL 38 is een slank systeem dat elegantie en comfort combineert met een uniek ontwerp. De samenwerking met de markt zetten we nu voort met de ontwikkeling van een aantal nieuwe profielen. Het steellook systeem is uitgebreid met een verbeterde stolpaansluiting, een bredere aanslag en een minder diep verstevigingsprofiel.


Lees meer.

De afkorting BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. De nieuw gestelde eisen die gelden vanaf januari 2021 zijn strenger dan voorheen, om zo het energiegebruik door gebouwen te beperken.

Verplicht bijna energieneutraal bouwen - BENG

Sinds begin dit jaar is het wettelijk verplicht om bijna energieneutraal te bouwen. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als renovatie en transformatie. Deze nieuwe eis wordt BENG genoemd. Wat betekent dit voor aluminium gevelelementen?

Lees meer.

De MasterLine 8 taatsdeuren hebben een hoge isolatiewaarde en zijn dankzij een bodemprofiel lucht-, wind- én waterdicht.

Nieuw: MasterLine 8 pivot deur

Een eigentijdse uitstraling geven aan uw ontwerp? Gebruik een pivot deur of taatsdeur. Sinds kort is deze ook in aluminium raam- en deursysteem MasterLine 8 beschikbaar.


Ontdek aan welke technische specificaties de MasterLine 8 pivot deuren voldoen. Lees meer.

Binnen de MasterLine 8 serie is het mogelijk RB glass te integreren met een standaard blokprofiel.

Nieuw: Geïntegreerde balustrade in MasterLine 8

De ontwikkeling van raam- en deursysteem MasterLine 8 staat niet stil. Nieuw in de serie is de geïntegreerde balustrade. Hierbij wordt een sleuf uit de profielen gefreesd. Daarin kan met behulp van eindstukken het glas worden geplaatst.


Naast dat er geen aparte constructie nodig is voor een balustrade, bevat de MasterLine 8 serie nog vele voordelen. Lees meer.

De Projectadviseurs Architecten Bart Hellings en Mark van Rosmalen helpen u graag.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels van Reynaers Aluminium? Bekijk de website of neem contact op met Bart Hellings of Mark van Rosmalen, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.