Ecologische impact

Aluminium’s hoge duurzaamheid en 100% recycleerbaarheid, zonder verlies van kwaliteit heeft bijgedragen aan zijn reputatie als het groene metaal. Zijn opmerkelijke kracht, anti-corrosie en weinig onderhoud eigenschappen maken aluminium het ultieme bouwmateriaal voor een industrie die voortdurend op zoek is naar lichtere, sterkere, duurzamere en groenere alternatieven.

Recycling

Zo’n 75% van alle aluminium producten ooit gemaakt is nog steeds in gebruik - aluminium kan worden hergebruikt voor dezelfde doeleinden keer op keer. Dit wordt een virtueel aluminium bad dat zichzelf voortdurend aanvult vanuit haar eigen toepassingen. In tegenstelling tot veel andere materialen, verliest aluminium nergens haar unieke eigenschappen in het proces.

Bovendien is voor de recycling slechts 5% van de oorspronkelijke energie-input nodig - dit bespaart 9 ton CO2-uitstoot. De recycling van aluminium schroot bespaart momenteel ongeveer 80 miljoen ton uitstoot van broeikasgassen per jaar. Dit komt overeen met het verwijderen van 15 miljoen auto's van de weg.

Bij Reynaers zoeken we niet alleen voortdurend naar innovatieve manieren om de recycleerbaarheid van onze producten te verbeteren, maar ook met al onze partners garanderen we dat aluminium ramen worden gerecycled tot nieuwe ramen.