Akoestiek

Akoestiek worden steeds belangrijker. Steden worden steeds meer bevolkt en het verkeer neemt toe. Het aanbieden van een goede akoestische vermindering verhoogt het comfort in een gebouw. De akoestische prestaties van een gebouw hangen nauw samen met de gebruikte materialen in het gebouw en het aantal openingen of gaten in de constructie van het gebouw.

Voor Reynaers systemen wordt de isolatiewaarde gedefinieerd door de profielen in combinatie met de pakkingen. De keuze voor de juiste beglazing heeft natuurlijk ook een grote impact. Speciale akoestische beglazing verhoogt de prestaties drastisch.

Luchtdichtheid

Luchtdichtheid speelt een essentiƫle rol in de akoestische isolatie. Wanneer er een luchtlekkage aanwezig is, zal er ook een akoestisch lek komen. Daarom rust Reynaers alle ramen en deuren met een akoestische afdichting uit die de luchtdichtheid van de systemen garandeert, in combinatie met de centrale afdichting. Deze akoestische pakking functioneert optimaal in combinatie met verborgen accessoires. De pakking kan worden aangebracht aan de binnenzijde.

Beglazing

Een andere belangrijke factor is de keuze van akoestische beglazing. Asymmetrische dubbele beglazing (verschillende glasdiktes voor de binnen -en buitenkant) helpt enorm in het tegenhouden van lawaai. Als u wenst om nog verder te gaan, kunt u kiezen voor een gelaagd binnenraam die nog meer geluid blokkeert. Top akoestische prestaties worden echter bereikt door te investeren in een gelaagd binnenraam, voorzien van een akoestische PVB-folie.