Geslaagde testen voor Whitechapel in Londen

2401

Whitechapel is een levendig, multicultureel gebied in East End, Londen, met veel traditionele pubs en restaurants. Reynaers is nauw betrokken bij de gebiedsontwikkeling van Whitechapel Central. Daar wordt de voormalige Safestore wijk getransformeerd tot een nieuwe stedelijke buurt. Er komen 564 nieuwe woningen en commerciële ruimtes inclusief kantoren, winkels, een sportschool en een café. Het project is een ontwerp van architect Stockwool, waarbij TGM Projects samen met Reynaers zorgt voor de aluminium geveloplossingen.

PAS24-test

Om aantoonbaar aan de gevraagde prestaties op het gebied van isolatie, akoestiek en esthetiek te voldoen, zijn diverse testen uitgevoerd op Masterline 8 en CP 155-LS Minergie.

Waar we in Nederland in het bouwbesluit vastleggen waaraan de inbraakwerendheid van een gevelopening moet voldoen, gebeurt dat in andere Europese landen met de RC-norm. Het Verenigd Koninkrijk gebruikt hiervoor de norm PAS24. Lees hier meer over PAS24 en de ondersteuning die Reynaers daarbij kan bieden.

De testen werden onder toeziend oog van Wintech UK uitgevoerd, een Engelse notified body voor veiligheidstesten. De uitkomst: alle PAS24 testen zijn geslaagd! Daarnaast zijn de elementen ook getest op water- en winddichtheid (AWW). Hiervoor werd notified body SKG-IKOB ingeschakeld.

Testuitslagen:

•    Schuifdeursysteem CP 155-LS Minergie QXXQ (4 slag): PAS24 en AWW 600Pa.

•    Raam- en deursysteem Masterline 8 dubbel naar buiten draaiende balkondeuren: PAS24 en AWW 900Pa.
 

Meer informatie

Benieuwd naar Whitechapel? Bekijk hier het bijzondere project.
Heeft u vragen of hulp nodig bij PAS24? Neem contact op met Reynaers via +31 (0)492 – 56 10 20.

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Bedrijf25-01-2021

De rol van slanke puien, domotica èn glas in de woning van de toekomst

Awards25-01-2021

Gezocht: Reynaers Projectprijs winnaar

Producten22-01-2021

Succesvolle brandwerendheidstest voor SL 38FP en CS 77FP ramen