Inspirerende gevels in Façades 2019

Drie bijzondere Reynaers-projecten

Als partner van VMRG staat Reynaers ook dit jaar in Façades 2019, een boek vol met inspirerende gevels. In deze editie staan uiteenlopende, opgeleverde bouwprojecten van VMRG bedrijven in de afgelopen twee jaar.

Drie bijzondere projecten

Reynaers staat met drie bijzondere projecten in de elfde editie van Façades.
 

Innovation Powerhouse op Strijp-T in Eindhoven.

Het eerste project is Innovation Powerhouse. De oude energiecentrale van Philips op Strijp-T is een bruisend bedrijfsverzamelgebouw geworden waar creatieve vernieuwers elkaar inspireren en een community vormen. Met slanke SL38 profielen van Reynaers realiseerde VPG Aluminium Ramen en Geveltechniek hier een strak gedetailleerde pui in aluminium en glas die een geweldig uitzicht mogelijk maakt.

New Logic lll pal aan de A58 bij Tilburg.

Een strak design is ook terug te zien bij New Logic lll. Pal aan de A58 bij Tilburg creerde ontwikkelaar Dokvast een bijzonder distributiecentrum met ronde vormen in staal, glas en aluminium. Dokvast liet het gebouw voor Rhenus Logistics ontwerpen door Habeon Architecten. Zij combineerde een opvallende ellipsvorm met hoge duurzaamheidseisen. Zo ontstond een futuristisch en energiezuinig distributiecentrum. 

De nieuwe Openbare Bibliotheek in Deventer.

Het derde project is de Openbare Bibliotheek in Deventer. Dit bijzondere project is eigentijds in vormgeving en materialisering, maar voegt zich met grote vanzelfsprekendheid in zijn historische context. Dat is een grote verdienste van het ontwerp van BiermanHenket Architecten voor dit relatief grote volume. Het beroemde 12e eeuwse monumentale buurpand, het oudste nog bestaande stenen huis van Nederland, was ooit de Proosdij en is nu gedeeltelijk opgenomen in de bibliotheek.

Bekijk de Reynaers-projecten:

Innovation Powerhouse
New Logic |||
Openbare Bibliotheek Deventer

Bekijk hier een digitale versie van Façades 2019.