Van kinderspel tot spectaculair woongebouw

2702

Haasje-over is het spel dat we allemaal kennen uit onze jeugd waarbij je wijdbeens over elkaars gebogen rug springt. In Eindhoven kreeg een nieuw gebouw dezelfde naam. En dat is natuurlijk niet toevallig. 

Het Amsterdamse Architectenbureau VMX ontwierp in opdracht van woningcorporatie Sint Trudo, Haasje-over op Strijp-S, een van de bruisendste plekken in Eindhoven. Haasje-over – de naam zegt het al – wordt een bruggebouw van twee woonlagen dat zich over de bestaande skatehal uitstrekt en de verbinding legt met gebouw Anton aan de overzijde van de straat.

Sociale huur

In de 19 verdiepingen tellende toren die zo’n 70 meter hoog wordt, komen 134 loftwoningen van 3,5 meter hoog. In de brug komen nog circa 50 woningen van 6 meter hoog. De woningen zijn allemaal bestemd voor sociale huur.

Prefab bouwen voor verkorten bouwtijd

De toren wordt zoveel mogelijk prefab gebouwd. In samenwerking met de aannemer en gevelbouwer Thermo Konstrukties ontwikkelde Reynaers hiervoor een aluminium raamkaderprofiel, dat zowel een esthetische als bouwkundige functie heeft. 

De aluminium raamelementen worden prefab in de fabriek van Thermo Konstrukties gemaakt en direct beglaasd. Deze aluminium elementen worden in de betonfabriek in de grote gevelelementen geplaatst. Hierna worden ze naar de bouwplaats vervoerd en in de gevel geplaatst.

Deze werkwijze verkort de bouwtijd enorm. Het in een geconditioneerde omgeving maken van de bouwkundige aansluiting zorgt bovendien voor een gewaarborgde kwaliteit.

Bruggebouw

Het tweelaagse bruggebouw van 165 ton staal, wordt bekleed met vliesgevelsysteem CW 50 door gevelbouwer TGM uit Asten. Het plaatsen van de enorme constructie is een huzarenstukje van hijstechniek op zichzelf.

Partnership

De intensieve samenwerking tussen architectenbureau VMX, aannemer Stam & De Koning en gevelbouwers Thermo Konstrukties en TGM Asten zorgt voor een nieuw spectaculair gebouw op Strijp-S. Togeher for Better!
 

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Bedrijf25-01-2021

De rol van slanke puien, domotica èn glas in de woning van de toekomst

Awards25-01-2021

Gezocht: Reynaers Projectprijs winnaar

Producten22-01-2021

Succesvolle brandwerendheidstest voor SL 38FP en CS 77FP ramen