Wind- en waterdichtheid

Wind- en waterdichtheid zijn twee van de belangrijkste elementen bij het bepalen van de kwaliteit van een gebouw systeem en het comfort niveau. Reynaers ramen en deuren zijn ontwikkeld op verschillende niveaus van wind- en waterdichtheid om aan de eisen van het gebouw te voldoen. Om dit te garanderen, zijn onze systemen nauwkeurig getest in ons modern testcentrum.

Solide afdichting

Reynaers ramen en deuren zijn voorzien van een hoge kwaliteit EPDM-dichtingen die lucht en water tegenhouden tijdens de volledige levensduur van de elementen. De ramen van onze systemen zijn uitgerust met een centrale pakking die de waterkering en een akoestische dichting aan de binnenkant garanderen en de akoestische prestaties verhogen. Reynaers deuren hebben pakkingen op zowel de binnen- en buitenzijde om de lucht- en waterdichtheid te garanderen.

Afwatering

Naast de aanwezigheid van afwatering wordt de waterdichtheid ook verkregen door een goede waterafvoer. Voor alle systemen (ramen, deuren, schuifdeuren, vliesgevels) is afwatering cruciaal en vereist een goed concept.

Het water dat het systeem binnenkomt voor de afwatering wordt naar buiten geleid door middel van speciale drainage sleuven, die vermijden dat het water gaat opstapelen. Deze sleuven zijn voorzien van waterkapjes. Een andere optie is het bevestigen van een ​​extra profiel. Dit resulteert in een verborgen ontwatering.