Zonne-energie

Gebouwen kunnen een belangrijke rol spelen bij het verminderen van het energieverbruik. Bij Reynaers beschouwen we duurzaamheid echt als een van de meest fundamentele ontwikkelingen in de bouwsector. Daarom hebben we niet alleen systematisch de thermische isolatie van onze producten verbeterd, maar passen we ook de integratie van groene technologie in onze oplossingen toe.

Geïntegreerde photovoltaïsche panelen (BIPV) oplossingen

Om de complete duurzaamheid van een gebouw te verhogen, kan het gebruik van photovoltaïsche panelen  bijdragen door het opwekken van elektriciteit. De integratie van deze panelen in het gebouw, ook wel bouwen met geïntegreerde photovoltaïsche panelen (BIPV) genoemd, vergroot zelfs de voordelen: als multifunctionele bouwmaterialen wekken ze elektriciteit op door middel van photovoltaïsche panelen, terwijl het geïntegreerd is in de gebouwschil, in plaats van geïnstalleerd als een extra laag op het gebouw. In ons streven naar het bouwen aan duurzame oplossingen, maakt Reynaers het mogelijk om photovoltaïsche panelen te integreren in de verschillende productlijnen.

De BIPV-producten zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van photovoltaïsche panelen, door het vermijden van schaduw op de panelen en door een slimme en veilige integratie van de elektrische bedrading. Alle oplossingen kunnen worden gebruikt in combinatie met de 3 soorten PV panelen: mono-en poly kristallijne cellen en amorfe (dunne film-) cellen. Met dit speciale assortiment kunnen architecten en constructeur de gebouwschil gebruiken als een actief component die elektriciteit opwekt door middel van photovoltaïsche panelen.