Koehler en Huijberts Gevelbouw ontvangen cheque projectprijs

0904

Marc Koehler bij de maquette van Dune HouseDune House op Terschelling is de winnaar van De Reynaers Projectprijs 2014. Architect Marc Koehler en gevelbouwer Huijberts Gevelbouw ontvingen tijdens de officiële prijsuitreiking op 8 april 2015 hiervoor ieder een cheque ter waarde van 2.500,00 euro. Een zelfde bedrag mag Koehler inzetten voor een goed architectuur doel.

Het architectenbureau van Marc Koehler aan de Keizersgracht in Amsterdam vormt de entourage voor de prijsuitreiking van de Reynaers Projectprijs. Dune House was een van de tien door de vakjury genomineerde projecten en werd door het publiek dat op de genomineerden via internet kon stemmen, als winnaar gekozen.

Aluminium on wood

De loft die half verzonken ligt in de duinen van Terschelling kijkt uit over zee. Marc Koehler pakt de maquette erbij en begint enthousiast te vertellen over zijn ontwerp: ‘’In dit ontwerp hebben we het natuurlijk landschap willen respecteren en integreren. Het dak en de gevel hebben dezelfde houten uitstraling gekregen die aansluit bij de kleuren van het duinlandschap. Daar paste het gebruikte aluminium on wood-gevelsysteem perfect bij.’’

Gevelbouwer Huijberts Gevelbouw uit Opmeer realiseerde het opvallende raam met dit systeem dat aluminium aan de buitenzijde combineert met hout aan de binnenzijde. Het resultaat mag er zijn. Het raam zorgt vanuit de verschillende punten voor een steeds andere ervaring van de natuur en eenmaal bovenin het huis, zorgt het raam voor een adembenemend uitzicht over de duinkop met in de verte de zee.

Koehler: ‘’Een keer per vijf á tien jaar maak je samen echt architectuur, Dune House is daar een voorbeeld van.’’

Lees hier meer informatie over Dune House en bekijk de video waarin Marc Koehler toelichting geeft op zijn ontwerp.

Lees hier meer informatie over de Reynaers Projectprijs 2014.

More news

Bekijk het nieuwsarchief
Projecten13-09-2018

Wat zijn PAS24 en secured by design en hoe kan Reynaers daarbij ondersteuning bieden?

Evenementen07-09-2018

De verbindende kracht van aluminium in een boek en in de praktijk

Producten03-09-2018

Touch: nieuw designbeslag van Reynaers