MasterLine SoftTone

Natuurlijke ventilatie mèt geluidsreductie

SoftTone is een nieuwe architectonische oplossing voor natuurlijke ventilatie in stedelijke omgevingen. De parallel openende raamunits zorgen voor maximale ventilatie, de SoftTone-componenten in het raam filteren het geluid weg. Dit resulteert in een frisse, gezonde en ontspannen werk- en leefruimte midden in een bruisende stad.

Het belangrijkste toepassingsgebied voor deze oplossing zijn luidruchtige stadscentra en gebouwen dichtbij snelwegen, treinstations en luchthavens. Masterline SoftTone is een duurzamer en betaalbaar alternatief voor mechanische ventilatie. 

Openingstype

SoftTone is een parallel openend raam.
 

Ventilatie

Parallel openslaande ramen bieden een betere ventilatie dan traditionele openslaande ramen. Met dezelfde openingsbeweging bieden ze een groter open oppervlak per m² en een betere luchtcirculatie in de ruimte door het stapeleffect.
 

Akoestische prestaties

De SoftTone-oplossing zorgt voor een aanzienlijke toename van de akoestische prestaties in vergelijking met traditionele openingstypen. Het zorgt voor akoestisch comfort in combinatie met natuurlijke ventilatie, op locaties waar dat voorheen onmogelijk was.

Samenwerking

SoftTone is het resultaat van de samenwerking tussen Arup - die S.A.F.E. technologie ontwikkelde, en Reynaers - die de vertaling van deze technologie naar gevels deed. Academische en praktische kennis werden gecombineerd tot een duurzaam product.
 

Ontdek Masterline SoftTone